Για να ξέρουμε τι λέμε

«Με τη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων, που επέβαλαν και στην Ελλάδα οι Βρυξέλλες υπό τη γερμανική πίεση, για χάρη της ανταγωνιστικότητας, δεν οικοδομείται η Ευρώπη των λαών, αλλά η Ευρώπη των επιχειρήσεων, των τραπεζών και των τοκογλύφων χρηματιστών. Αυτοί ευημερούν. Και οι λαοί οδηγούνται στην εξαθλίωση της λιτότητας. Το ελληνικό πρόβλημα προκαλεί - και καλώς προκαλεί - ένα σεισμό στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και θέτει θέμα αλλαγής της πολιτικής του με δημοκρατική κατεύθυνση, όπου η λαϊκή βούληση θα έχει το πάνω χέρι και δεν θα είναι υπόδουλη των άπληστων οικονομικών συμφερόντων».

«Ελευθεροτυπία»


Για στάκα ρε παιδιά. Την είναι η Ελλάδα και οι ξένοι της επιβάλλον ότι γουστάρουν; Πώς βγάζετε λάδι την ελληνική κυβέρνηση και ρίχνετε αποκλειστικά την ευθύνη στους ξένους καπιταλιστές;

Μια Αιγυπτιακή παροιμία λέει ότι «Η καμήλα αν δεν γονατίσει δεν μπορείς να την φορτώσεις».
Και στην συγκεκριμένη περίπτωση το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης που μας κυβερνά συνεργάζεται απόλυτα με την ξένη οικονομική ολιγαρχία στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει απέναντι στα λαϊκά και εργατικά στρώματα.
Αλλά είναι βολικό για την «Ελευθεροτυπία» να πλασάρει το παραμύθι ότι για όλα φταίνε οι «κακοί» των Βρυξελών αφήνοντας στο απυρόβλητο την ντόπια αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό.

Και θα προσθέσουμε μια φράση κάποιου … υπεράνω υποψίας:
«Η ντόπια μεγαλοαστική τάξη, υποτελής, δορυφορική και διαβρωμένη από το πολυεθνικό μονοπωλιακό κεφάλαιο, όσες αντιδικίες κι αν έχει μαζί του, στα κρίσιμα θέματα θα μιλήσει με τη "φωνή του κυρίου της"».
Ανδρέας Παπανδρέου, εφημερίδα Εξόρμηση, Μάρτιος 1977

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια