"καταναλώνουμε περισσότερο από ότι παράγουμε";

- Ως γνωστόν, στον καπιταλισμό, προσλαμβάνεσαι μόνο όταν με τη δουλειά σου αφήνεις κέρδη στην επιχείρηση. Άρα, ο μισθός σου δεν είναι παρά ένα μέρος από αυτό που "παράγεις" με τη δουλειά σου. Επίσης, όπως όλοι γνωρίζουμε, αυτά που καταναλώνουμε είναι όλα όσα αγοράζουμε με αυτό τον μισθό. Αν λοιπόν ισχύει ότι "καταναλώνουμε περισσότερο από ότι παράγουμε", είτε τώρα, είτε το 1986, θα πρέπει κάποιος να μας απαντήσει. Πώς διάολο το καταφέρνουμε αυτό????
Αν ισχύουν τα παραπάνω (δεν νομίζω να τα αμφισβητεί κανείς), τότε για να "καταναλώνουμε περισσότερο από ότι παράγουμε", θα έπρεπε ή να "πληρωνόμαστε" περισσότερο από όσο "παράγουμε" με συνέπεια όλες οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα να "μπαίνουν μέσα", ή να "καταναλώνουμε" χωρίς να "αγοράζουμε" δηλαδή να κλέβουμε τα σουπερμάρκετ σε καθημερινή βάση!!!

Αν ο τότε και ο τώρα Παπανδρέου, αυτό που εννοούσαν με το "καταναλώνουμε περισσότερο από ότι παράγουμε", ήταν το ισοζύγιο εισαγωγών-εξαγωγών, τότε θα έπρεπε να πουν "εισάγουμε περισσότερο από όσο εξάγουμε". Ο λόγος που επιλέγουν την πρώτη διατύπωση είναι ότι με αυτό τον τρόπο μπερδεύουν τον κόσμο και τον παρουσιάζουν σαν συνυπεύθυνο για την κρίση.
Πραγματικά σε αυτή τη χώρα "εισάγουμε περισσότερο από όσο εξάγουμε" και αυτό είναι πρόβλημα για μια οποιαδήποτε "εθνική οικονομία" και οξύνει την κρίση!
Ποιός όμως ευθύνεται για αυτό?
Ποιός κλείνει τα εργοστάσια ή τα μεταφέρει στο εξωτερικό? Ποιός ευθύνεται για την συνεχιζόμενη αποβιομηχάνηση, και τη στροφή της χώρας όλο και περισσότερο προς τον τουρισμό? Ποιός έχει φέρει τον αγρότη να πουλάει σήμερα τα λεμόνια 35λεπτά το κιλό (τιμή με την οποία δεν βγαίνουν τα έξοδα καλλιέργειας) την ίδια στιγμή που στο σούπερ-μάρκετ αγοράζουμε τα Αργεντινής προς 2ευρώ και 70λεπτά, γιατί ΔΕΝ υπάρχουν Ελληνικά?
Ο εργαζόμενος και ο αγρότης ή αυτοί που κυβερνάνε και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν (με το αζημίωτο)...???

Λοιπόν, ας κόψει την πλάκα ο ΓΑΠ με τις καταπληκτικές θεωρίες αυτού και του μπαμπάκα του..."






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Σχόλιο