ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές που υποτιμούν την ανθρώπινη ζωή, υποβαθμίζουν την υγεία του λαού και δημιουργούν εργασιακό περιβάλλον «πάμε και όπου βγει» ενώνουμε τις δυνάμεις μας και σηκώνουμε τοίχος αντίστασης!

Όπως επισημάνθηκε στην από 1/7/2023 ανακοίνωση μας (βλ. www.eakp.gr) η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει ένα αντιλαϊκό έργο με σκοπό να εξαλείψει κάθε «κόστος» που θα στερήσει έστω και ένα ευρώ από την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των τράπεζων ακόμα και αν αυτό θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές!

Αυτό αποδεικνύει το γεγονός ότι μόλις τέσσερις ημέρες μετά τις αρχικές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο, δημοσιεύτηκε η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) με την οποία πυροσβέστες, στρατιωτικοί και υπάλληλοι Ο.Τ.Α. θα αναλάβουν να «μπαλώσουν» τα χιλιάδες κενά του Ε.Κ.Α.Β..

Η εξέλιξη αυτή είναι σίγουρο ότι θέτει σε αμφισβήτηση την ασφαλή και έγκαιρη διακομιδή ασθενών αφού με εκπαίδευση λίγων ωρών θα δώσουν αρμοδιότητες «Διασώστη – Πληρώματος Ασθενοφόρου» κάτι για το οποίο σύμφωνα με την απόφαση αριθμ. Γ6α/Γ.Π. 6693/2021 (ΦΕΚ 805/Β/1-3-2021) απαιτείται εκπαίδευση πέντε (5) εξαμήνων επιπέδου ΙΕΚ. Αυτή άλλωστε είναι και η διάρκεια σπουδών που εφαρμόζει το ΙΕΚ του Ε.Κ.Α.Β. σήμερα.

Μπροστά σε αυτές τις αρνητικές εξελίξεις οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών μας οργάνων αποδεικνύονται για άλλη μια φορά όχι απλά κατώτερες των περιστάσεων αλλά αρωγοί στην εφαρμογή μιας άκρως επικίνδυνης πολιτικής επιλογής!

Η σχετική ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. από 6/7/2023 είναι η πιο ξεκάθαρη απόδειξη. Ζητούν και περιμένουν ότι τα σχετικά με την εφαρμογή της Π.Ν.Π. «θα αποσαφηνιστούν με εγκύκλιο από το ΑΠΣ». Κάνει λόγο για θέμα «εκκρεμές με τον ανεφάρμοστο ν. 4368/2016» για να ζητήσει στη συνέχεια «ύπαρξη συγκεκριμένου θεσμικού πλαισίου που θα θωρακίζει νομικά την εμπλοκή τους (σ.σ. των πυροσβεστών) σε ξένα καθήκοντα, όπως αυτά που αναφέρονται στην Πράξη».

Αναγνωρίζουμε ως Ε.Α.Κ.Π. ότι ο χαρακτηρισμός «κυβερνητικός συνδικαλιστής» μάλλον είναι λίγος αφού μόνο τη φράση «Ευχαριστούμε την Κυβέρνηση» ξέχασε να συμπεριλάβει στην ανακοίνωση της η ηγεσία της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ..

Ως Ε.Α.Κ.Π. συνεχίζουμε να καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια των πρωτοβάθμιων Ενώσεων μονίμων πυροσβεστών καθώς και τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία των συμβασιούχων πυροσβεστών (Π.Π.Υ., Εποχικοί), να πάρουν θέση απέναντι σε αυτή την αρνητική εξέλιξη για το Π.Σ., τους υπαλλήλους που υπηρετούν σε αυτό και για τον λαό!

Είναι επιτακτική ανάγκη να οργανωθεί αγώνας μαζικός και συντονισμένος για την αποτροπή της πολιτικής που υπηρετεί τα κέρδη των λίγων εις βάρος της ζωής του λαού.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να συμμετάσχει την Δευτέρα 10 Ιούλη, στις 9 π.μ. στο Υπουργείο Εσωτερικών (Β. Σοφίας) στην κινητοποίηση που οργανώνουν οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. για το ίδιο θέμα.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους και απαιτούμε μαζί τους:

  • Να πάρει πίσω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση!

  • Να στελεχώσει τώρα πλήρως το Ε.Κ.Α.Β. με μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό και μέσα!

  • Αποκλειστικά σύγχρονη, αναβαθμισμένη, δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο το λαό!

  • Ενίσχυση και οργάνωση των δομών της πυροπροστασίας και της πολιτικής προστασίας της χώρας με αποκλειστική ευθύνη του κράτους!

Προσλήψεις - Υποδομές - Εξοπλισμός

Για την υγεία & την πυροπροστασία

Όχι σε ευκαιριακές & επικίνδυνες λύσεις

Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια