Daddy

 


Δεν καθόταν κι αυτός ο Ρίτσαρντ Τζάρις, τότε μηχανικός της Vodafone, στα αυγά του; Μα τι έκανε αυτός; Στις 3 Δεκεμβρίου του 1992, έστειλε μήνυμα από το κομπιούτερ του, στον διευθυντή της εταιρείας του, που έγραφε «ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ». Τότε λοιπόν, στάλθηκε το πρώτο sms, δηλαδή σύντομο μήνυμα, από κομπιούτερ σε κομπιούτερ στον κόσμο. Με ένα σοβαρό μειονέκτημα. Τα sms, μένουν όπως τα γραπτά των Ρωμαίων, που ήξεραν καλά πως τα scripta manent. Έκτοτε, τα sms μεταδίδονται από κινητό σε κινητό, εκθέτοντας μαθητές, κοπελίτσες, πολιτικούς σαν την Φον Ούρσουλα και τη PFIZER και τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Ρούτε. Ο οσφυοκάμπτης Ρούτε έστειλε ένα κατά­πτυστο sms, μνημείο εθελοδουλίας, γονυκλισίας, δουλο­πρέπειας και κολακείας στον Τραμπ, που θα ερχόταν στην Ευρώπη. Αποτέλεσμα; Ο επικίνδυνος πορτοκαλής νάρκισσος, το έβγαλε στον αέρα, ντροπιάζοντάς τον. Τι έλεγε το μνημείο-μήνυμα; Ιδού:

«Κύριε Πρόεδρε, αγαπητέ Ντόναλντ,
Συγχαρητήρια και σας ευχαριστούμε για την αποφασιστική σας δράση στο Ιράν· ήταν πραγματικά εξαιρετική και κάτι που κανείς άλλος δεν τόλμησε να κάνει. Μας κάνει όλους πιο ασφαλείς.
Οδεύετε προς μία ακόμα μεγάλη επιτυχία στη Χάγη απόψε. Δεν ήταν εύκολο, αλλά καταφέραμε να έχουν υπογράψει όλοι στο 5%!
Ντόναλντ, μας οδήγησες σε μια πραγματικά, πραγματικά σημαντική στιγμή για την Αμερική, την Ευρώπη και τον κόσμο. Θα καταφέρεις κάτι που κανένας Αμερικανός πρόεδρος εδώ και δεκαετίες δεν μπορούσε να επιτύχει.
Η Ευρώπη θα πληρώσει χοντρά (σ.σ. BIG way), όπως πρέπει, και θα είναι δική σου νίκη.
Καλό ταξίδι και τα λέμε στο δείπνο του Μεγαλειότατου!

Μαρκ Ρούτε».

Ο Ρούτε καταχάρηκε που οι Ευρωπαίοι θα πληρώσουν χοντρά. Αυτός δε λογαριάζει τον εαυτό του Ευρωπαίο. Από πού είναι; Μα από την Ολλανδία. Τα χοντρά που θα πληρώσουν οι Ευρωπαίοι πολίτες -και οι Ολλανδοί- τελικά, δεν αφορούν το Ρούτε. Από την τσέπη του θα τα βάλει; Από την τσέπη μας θα τα βάλει, αν και δεν τον εκλέξαμε ΠΟΤΕ, να κανονίζει τα της τσέπης μας. Ο Ρούτε, σαν σερνάμενο σκουλήκι, δεν ένοιωσε καθόλου προσβεβλημένος για το ότι ο Τραμπ τον κρέμασε στα μανταλάκια και συνέχισε το γλύψιμο αμετανόητος, ο ανόητος. Είναι γνωστό πως τα σκουλήκια δεν έχουν συναισθηματικό κόσμο.

Σε κοινή τους συνέντευξη στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο Τραμπ, αναφέρθηκε στον πόλεμο Ιράν – Ισραήλ, απαξιωτικά για τις δυο χώρες: «Βασικά έχουμε δύο χώρες που πολεμούν τόσο καιρό και τόσο σκληρά που δεν ξέρουν τι στο διάολο κάνουν». Για να σχολιάσει ο Ρούτε: «Ο μπαμπάκας (daddy) χρειάζεται να χρησιμοποιήσει σκληρή γλώσσα» (για να πείσει το Ισραήλ και το Ιράν). Ο Τραμπ ευχαριστήθηκε πολύ και ο υπόλοιπος κόσμος γέλασε με την κατάντια τού Ρούτε. Daddy εις την αγγλικήν είναι το υποκοριστικό του μπαμπάς. Πάλι καλά που δεν τον αποκάλεσε sugar daddy (γλυκό μπαμπάκο), που -πάλι εις την αγγλικήν- είναι ή ένας πλούσιος ηλικιωμένος άνδρας που χαρίζει δώρα σε μια νεαρή γυναίκα, με αντάλλαγμα τη «συντροφιά» της, ή ο νταβατζής.

Ακούσατε κανένα αρνητικό σχολιασμό, της κατάντιας, από τους παρόντες υπόλοιπους περήφανους «ηγέτες», της πατρίδας μας της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Καλώς δεν ακούσατε. Γιατί δεν υπήρξε.

Προτείνουμε στον Ρούτε, να προσπαθήσει περισσότερο την άλλη φορά. Ας πούμε να ντυθεί με γαλάζιο, σατέν φόρεμα, Μέριλιν Μονρόε και να τραγουδήσει αισθησιακά το «’κοζ μαϊ χαρτ μπιλόνγκς του Daddy», δηλαδή «…γιατί η καρδιά μου ανήκει στον μπαμπάκο», τραγούδι που είχε τραγουδήσει η μακαρίτισσα. Το προτείνουμε, διότι ο ανελέητος Τραμπ δήλωσε για τον Ρούτε: «Όχι, του αρέσω, νομίζω ότι του αρέσω! Αν δεν του αρέσω, θα σε ενημερώσω, θα επιστρέψω και θα τον δείρω δυνατά, εντάξει;» απάντησε ο Τραμπ σε κάποιο δημοσιογράφο, μέσα σε κλίμα γενικής ευθυμίας.

Όταν ένα κοινωνικό σύστημα σαπίζει, τέτοιοι τρίδουλοι εκπρόσωποι, δίνουν την καρδιά, τα άντερά τους, τα συκώτια τους και τα μάτια τους στον επικυρίαρχο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σιδηρόδρομοι

Business as usual

Οκτώ νέες μεταθέσεις στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ευβοίας