ΑΠΟ ΠΡΟΣ

Νικόλαο Γεωργαλά Δήμαρχο Χαλκιδέων

Δημοτικό Σύμβουλο κ. Αθανάσιο Ζεμπίλη

Δήμου Νέας Αρτάκης κοΊν. Δ . Σ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

- Κύριε Δήμαρχε από δημοσιεύσεις του τύπου, έμαθα ότι προχωράτε τις διαδικασίες μίσθωσης ένoς τεράστιου ακίνητου μέσα στην Χαλκίδα για να μεταφέρετε όλες τις Διοικητικές υπηρεσίες τού Νεού Δήμου.

- Όπως γνωρίζετε, οι Δήμοι που ενώθηκαν με των Δήμο Χαλκίδας έχουν υπερσύγχρονα διοικητήρια – γραφεία, τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να τα αξιοποιήσετε προς όφελος του Νέου Δήμου αλλά και των πολιτών της περιφέρειας, για τους παρακάτω σημαντικούς λόγους :

1. Η συγκέντρωση των υπηρεσιών από την περιφέρεια στην πρωτεύουσα είναι πολιτική της δεκαετίας του 1950, που έφεραν την Ελλάδα σε αυτή την θλιβερή κατάσταση που είναι σήμερα.

2. Με την συγκέντρωση των υπηρεσιών των 4 Δήμων στην Χαλκίδα, ξεριζώνεται το δεντράκι της αποκέντρωσης, το οποίο για 12 χρόνια προσπαθούσε να μεγαλώσει στην περιφέρεια με την Διοικητική μεταρρύθμιση, η οποία ονομάζεται ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ.

3. Με την αύξηση της κυκλοφορίας, η οποία θα γίνεται καθημερινά στην Χαλκίδα θα αυξηθεί και η ταλαιπωρία των πολιτών της πρωτεύουσας μάς.

  1. Δεν είναι σήμερα η κατάλληλη εποχή, για να γίνουν τέτοιου είδους δαπάνες, με ετήσιο κόστος για το Νέο Δήμο, άνω των 100.000 ευρώ.

  2. Μετά από ενημέρωση που είχα από στελέχη τού Δήμου, μου ανέφεραν οτί στο Δημαρχείο της Νέας Αρτάκης θα παραμείνουν 4 περίπου υπάλληλοι. Ενημερωτικά, σάς γνωρίζω, κύριε Δήμαρχε, ότι για να λειτουργήσει το Χειμώνα αυτό το τεράστιο ανοικτό εσωτερικά κτίριο, χρειάζεται για την Θέρμανση ανω τών 100 λίτρων πετρελαίου ημερησίως καί αντοίστοιχης αξίας ηλεκρικό ρέυμα γία τήν ψύξη τό καλοκαίρι. Τό ιδιο κόστος εχουν και τα υπόλοιπα Δημαρχεία..

  3. Άλλο ενα αντικίνητρο για να μην νοικιάσετε νέο κτίριο είναι οι υπερσύνχρονες ηλεκρονικές υποδομές πού εχουν αυτά τά Διοικητήρια, τά οποία έχουν ενταχθεί στό πρόγραμμα ΣΥΖΕΥΞΗΣ με κρατική επιχορήγηση για 40 περίπου θέσεις εργασίας, ανω τών 150.000 ευρώ μόνο για το Δημαρχείο Νέας Αρτάκης .

  4. Ποιο είναι το πρόβλημα π.χ να ερθει η οικονομική υπηρεσία του Δήμου στη Νέα Αρτάκη, η Πολεοδομία στό Ληλάντιο εφ' οσον υπάρχει αυτό το σπουδαίο ηλεκτρονικό σύστημα ΣΥΖΕΥΞΗΣ, το οποίο ενώνει ηλεκτρονικά, χωρίς κανένα κόστος, ολες τις Υπηρεσίες τού Νέου Δήμου με τήν Περιφέρεια και με ολες τις Δημόσιες Υπηρεσίες.

- Κύριε Δήμαρχε, στις 1 Ιανουαρίου 2011 γίνεται επανεθεμελίωση του νέου Δήμου ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ με πρώτο μέλημα την εφαρμογή του νόμου 3852/2010, με την ονομασία ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, ο οποίος προβλέπει την ενδοκοινοτική αποκέντρωση και παράλληλα, την υιοθέτηση σύγχρονων συστημάτων λογιστικής διαχείρισης και οργάνωσης .

- Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ έχει σκοπό την εξοικονόμηση 1,2 δις ευρώ από τον περιορισμό των λειτουργικών δαπανών και την σωστή χρήση των υπαρχουσων πόρων και την ορθή εκμετάλλευση ολόκληρης της περιουσίας των υπό συνενώση Δήμων.

- Η οργάνωση του ΝΕΟΥ Δήμου δεν θέλει τον πολίτη να έρχεται σε επαφή με κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου, παρά μόνο για σπουδαίο λόγο.

- Προβλέπεται για την εξυπηρέτηση του πολίτη να γίνουν μικρά e-Κ.Ε.Π σε κάθε Χωριό, Συνοικία, ανάλογα με τις ανάγκες των πολιτών, στα οποία θα παρέχονται όλες οι βασικές υπηρεσίες της Δημοτικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Στην συνέχεια, ερχεται η κάρτα του πολίτη με την οποία ο πολίτης παίρνει αυτόματα διάφορα πιστοποιητικά από το Δήμο, μεσω του συστηματος ΣΥΖΕΥΞΗΣ.

- Κύριε Δήμαρχε, κατά την άποψη μου, κάνατε λάθος ξεκίνημα. Μην βιαστείτε να πάρετε αποφάσεις αντίθετες στο σκεπτικό του σχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, το οποίο έχει σαν βάση την ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟΥ και την μειωση του λειτουργικού κόστους.

- Πρέπει ο Δήμος να κάνει μια σοβαρή μελέτη, με στόχο την αποκέντρωση και όχι την συγκέντρωση των υπηρεσιών μέσα στην ήδη υπερφορτωμένη σε κυκλοφορία ΧΑΛΚΙΔΑ.

Πρέπει να αξιοποιηθούν όλα τα υπέρ σύγχρονα δημαρχεία - γραφεία της περιφέρειας, Αν αυτό γίνει, ο νέος Δήμος θα έχει πολλαπλά οφέλη από την αποκέντρωση των υπηρεσιών του. Αυτό το σοβαρό θέμα της συγκέντρωσης αντί της αποκέντρωσης θα πρέπει να συζητηθεί αναλυτικά στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο αντιπροσωπεύεται από όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Νέου Δήμου.

Νέα Αρτάκη 26-12-2010 Μέ τιμή

Νικόλαος Γεωργαλάς

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια