Αντεπίθεση

Το σύστημα επιτίθεται. Και επιτίθεται ύπουλα με όλα τα μέσα που διαθέτει. Κατ αρχήν θέλει να συκοφαντήσει την Αριστερά. Συκοφαντεί τόσο το ΚΚΕ, όσο και το ΣΥΡΙΖΑ.
Ένας τρόπος δημιουργίας κλίματος είναι οι δημοσκοπήσεις. Δείχνουν το ΚΚΕ χαμηλά, το δε ΣΥΡΙΖΑ, πίσω από τη ΝΔ. Ξεχνούν ότι στις προηγούμενες εκλογές έπεσαν εντελώς έξω. Αλλά γιατί επιμένουν; Οι δημοσκοπήσεις, έστω κι αν δεν γίνονται πιστευτές, τραβούν την προσοχή. Όταν ακούς πχ, ότι το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο και ανεβαίνει, όπως έλεγαν πριν τις προηγούμενες εκλογές, αμφιβάλεις για αυτά που βλέπεις καθημερινά και γνωρίζεις. Συσπειρώνονται ως ένα σημείο, τα πρόβατα αφού δίνονται ψεύτικες ελπίδες.
Το ίδιο τώρα και με τη ΝΔ. Τι έγινε και προηγείται η ΝΔ; Ήρθε η Ντόρα! Α, καλά. Ήρθε δηλαδή κάποια, που μισεί τον αρχηγό της, που θέλει οπωσδήποτε να τον ρίξει, που τον έβριζε, και που διαγράφηκε, γιατί θεωρήθηκε επικίνδυνη από την ηγεσία της ΝΔ. Τόσο καλά. Ούτε μια ψήφο δε θα πάρει ο Σαμαράς από τη ΔΗΣΥ. Και αυτό γιατί χάρη στον Παυλόπουλο, οι εκλογές θα γίνουν με λίστα. Κατάλαβες Αντώνη; Γιατί να ψηφίσει ο οπαδός της Ντόρας, εσένα, όταν έχει εξασφαλίσει την εκλογή η κόρη;
Λένε θα πάρει από το λαγό. Τις προσωπικές ψήφους των καραγκιόζηδων. Σταγόνα στον ωκεανό. Και με την έλευση των «παλτών», θα φύγουν περισσότεροι. Σκεφτείτε αναποφάσιστοι, τι σας προσφέρει ο Σαμαράς; Μνημόνιο, πετσόκομμα αποδοχών, ακρίβεια, ανεργία. Μια απ τα ίδια και χειρότερα.  
Αλλά γιατί επιμένουν στα ψέματα; Γιατί δεν έχουν κάτι άλλο να κάνουν. Γιατί είναι σε κρίσιμη θέση. Ιδιαίτερα τα αφεντικά. Οι καναλάρχες, οι τραπεζίτες, οι κυνόδοντες, οι  εφοπλιστές, ο ΣΕΒ κλπ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από το τι λέει, είναι κόμμα που δεν κυβέρνησε, που δεν είναι τα στελέχη του, τα περισσότερα, αναμεμειγμένα σε σκάνδαλα. Είναι λοιπόν δύσκολο να εκβιαστούν. Για τους δημοσιογράφους, το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, έχουν πολλά άπλυτα. Για τον Αλέξη δεν έχουν σκάνδαλα οικονομικά να τον δέσουν. Αυτό τους ανησυχεί. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.