Στο δρόμο 500 εργαζόμενοι

Στο δρόμο πετάει η εργοδοσία του ομίλου Δαυίδ 500 εργαζόμενους της εταιρείας Nutriart (εργοστάσια «ΚΑΤΣΕΛΗΣ», «Πλάζα», «Αλλατίνη»), μετά την απόφασή της να καταθέσει αίτηση πτώχευσης. Η αίτηση θα εκδικαστεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις 18 Σεπτέμβρη.
Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η εξέλιξη το Σωματείο Εργαζομένων του ΚΑΤΣΕΛΗ κινητοποιήθηκε άμεσα. Οι εργαζόμενοι, το πρωί της Τρίτης, προχώρησαν σε γενική συνέλευση, όπου και απαίτησαν να γίνει άμεσα συνάντηση με την εργοδοσία. Η συνάντηση, που υλοποιήθηκε λίγο αργότερα, δεν άλλαξε σε τίποτα τα δεδομένα. Η εργοδοσία εμφανίστηκε αμετακίνητη ξεκαθαρίζοντας την πρόθεσή της να βάλει «λουκέτο» στις 18 Σεπτέμβρη.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να ζητήσουν να γίνει αύριο, Τετάρτη, τριμερής συνάντηση με το υπουργείο Εργασίας. Σε περίπτωση που το υπουργείο αρνηθεί, τότε θα προχωρήσουν σε νέα βήματα κλιμάκωσης, μαζί με τους εργαζόμενους της «Αλλατίνη» και των «Πλάζα» από τη Θεσσαλονίκη.
Ειδικότερα, οι 480 εργαζόμενοι προς τους οποίους ανακοινώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή η κατάθεση αίτησης για την υπαγωγή της εταιρείας σε καθεστώς πτώχευσης, ζητούν να μείνει ανοικτό το εργοστάσιο, να μην χαθεί καμία θέση εργασίας και να μην γίνει καμία αλλαγή στα εργασιακά.
Προς το παρόν στο εργοστάσιο, σύμφωνα με τον κ. Αρβανίτη, έχει γίνει αναστολή λειτουργίας της παραγωγής, ενώ η διοίκηση έχει δεσμευτεί ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο, οπότε και θα συζητηθεί η αίτηση πτώχευσης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν κανονικά.
Σύμφωνα με τον ίδιο, έως τώρα η μισθοδοσία των εργαζομένων στην επιχείρηση καταβάλλονταν κανονικά.
«Όλοι οι εργαζόμενοι θέλουν να δουλέψουν και δεν θέλουν να κλείσει το εργοστάσιο» τόνισε ο κ. Αρβανίτης.
Οι εργαζόμενοι χθες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το εργοστάσιο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια