Οι σιωναζιστές δεν μπορούν να «πάρουν» τη Γάζα

 


Καμένα τανκ σε έναν δρόμο της Γάζας (περιοχή Αλ-Ριμάλ). Εμπόρευμα τελευταίας εσοδίας. Βάλτε και τους άλλους δρόμους και τις άλλες περιοχές και θα καταλάβετε πως όταν ο Αμπού Ομπάιντα δήλωνε ότι η Αντίσταση κατέστρεψε τουλάχιστον 160 τεθωρακισμένα κάθε είδους του εχθρικού στρατού, δεν έλεγε ψέματα.

Το Αλ-Τζαζίρα Αράμπικ έκανε άλλον υπολογισμό. Συνέκρινε δορυφορικές εικόνες και βρήκε ότι μόνο στη βορειοδυτική Γάζα τα σιωνιστικά τανκ ήταν στις 3 Νοέμβρη 383 και στις 8 Νοέμβρη είχαν μειωθεί σε 295. Ο στρατιωτικός αναλυτής του καναλιού Φαγιέζ Αλ-Ντουαΐρι εξήγησε πως όταν 88 τανκ εξαφανίστηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας μέσα πέντε μέρες, η στρατιωτική λογική λέει πως ο στρατός κατοχής δεν τα απέσυρε από το πεδίο, γιατί αυτός ο στρατός βρισκόταν σε φάση επίθεσης. Κατά συνέπεια, τα τεθωρακισμένα οχήματα καταστράφηκαν και τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Επομένως -σύμφωνα με τον στρατιωτικό αναλυτή του Αλ-Τζαζίρα- ο ισχυρισμός του Αμπού Ομπάιντα, ότι οι δυνάμεις της Αντίστασης κατέστρεψαν 160 τεθωρακισμένα σε όλη τη Λωρίδα, είναι ρεαλιστικός.

Συνεχίζοντας το συλλογισμό του, ο Αλ-Ντουαΐρι είπε πως, ακόμα κι αν δεχτούμε ότι καταστράφηκαν μόνο 88 τεθωρακισμένα, με 5 νεκρούς κατά μέσο όρο στο καθένα φτάνουμε σε πάνω από 300 νεκρούς.

Παρά ταύτα, οι σιωναζιστές ανακοίνωσαν πως στις χερσαίες μάχες εντός της Γάζας σκοτώθηκαν από τις 31 Οκτώβρη μόνο 45 αξιωματικοί και στρατιώτες τους! Ενώ από τις 7 Οκτώβρη έχουν σκοτωθεί 363 στρατιώτες και αξιωματικοί, 59 αστυνομικοί και 10 μέλη της Σιν Μπετ.

Ο Αλ-Ντουαΐρι παρουσίασε και έναν άλλο συλλογισμό: Το Ισραήλ θέλει να νικήσει τις Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ και εξακολουθεί να μην είναι σε θέση να προσδιορίσει τις θέσεις των εκτοξεύσεων πυραύλων από τη Γάζα, μετά από σχεδόν 40 ημέρες, παρά την προηγμένη τεχνολογία, τους ειδικούς της και τους Αμερικανούς. Οι Αλ-Κασάμ είναι αυτοί που ελέγχουν τη διαχείριση της μάχης, «την ώρα και το στόχο που θέλουν, όποτε θέλουν».

O iσραηλινός αναλυτής Kαλίσκι ανέπτυξε έναν άλλο συλλογισμό: Στον Ισραηλινο-Αραβικό Πόλεμο του 1967, το Ισραήλ στο Σινά χρειάστηκε 3 μεραρχίες για να νικήσει τον αιγυπτιακό στρατό σε 6 ημέρες. Τώρα ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποιεί την ίδια δύναμη για περίπου ένα μήνα στη Γάζα με πολύ διαφορετικά αποτελέσματα.

 Οι σιωναζιστές γκρεμίζουν σπίτια και υποδομές, σκοτώνουν αμάχους σε προαύλια σχολείων, σε οικοδομικά τετράγωνα και σε νοσοκομεία. Μόνο αυτό κάνουν. 

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια