Εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου

Με αισθήματα κατάνυξης εορτάστηκε και φέτος, την Τετάρτη 26 και την Πέμπτη 27 Μαΐου στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας και συγκεκριμένα στο Ιερό Προσκύνημά Του, η μνήμη του Οσίου πατρός ημών Ιωάννου του Ρώσου του νέου Ομολογητού, του Οποίου το Άφθαρτο Ιερό Σκήνωμα, ως δώρο πολύτιμο φυλάσσει με ευλάβεια η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων.

Χιλιάδες πιστοί προσήλθαν να λάβουν τη Χάρη του Τριαδικού Θεού με τις πρεσβείες του Οσίου Ιωάννου, να τιμήσουν την μνήμη Του και να αποθέσουν στο Ιερό του Λείψανο τα φορτία των προβλημάτων της ζωής. Πλήθη μάλιστα πιστών ανθρώπων, ιδιαιτέρως νέων, διάβηκαν και φέτος απόσταση μεγαλύτερη των 50 χιλιομέτρων, από τη Χαλκίδα ως το Νέο Προκόπιο, πεζοπορώντας, εκπληρώνοντας το «τάμα» τους δείχνοντας έτσι την μεγάλη πίστη τους στον Τριαδικό Θεό και τον “φίλο” Του Όσιο Ιωάννη.

Στη φετινή εορτή προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ και συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καρυστίας και Σκύρου κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. ΙΩΗΛ, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. ΒΑΡΝΑΒΑ, Δράμας κ. ΠΑΥΛΟΣ, Σισανίου και Σιατίστης κ. ΠΑΥΛΟΣ, Κορίνθου κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ, προσκεκλημένοι του οικείου Ιεράρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.