Οταν το κλομπ των ΜΑΤ συνάντησε την τήβεννο του δικαστή

 Με νόμους, διατάγματα και μηχανισμούς καταστολής το χουντικό καθεστώς Παπαδήμα προσπαθεί να τρομοκρατήσει τον αγωνιζόμενο λαό που αντιστέκεται στην νέα φοροκαταιγίδα που έχει εξαπολύσει για να ικανοποιήσει τα συμφέροντα μιας δράκας ντόπιων και ξένων δανειστών-τοκογλύφων του ελληνικού κράτους.

Μετά την εισβολή λοιπόν που έκαναν τα ΜΑΤ το πρωί στο κατειλημμένο κτήριο της ΔΕΗ, το επόμενο στάδιο της κρατικής καταστολής διαδραματίζεται τώρα με το να καθίσουν στο σκαμνί του κατηγορουμένου οι δέκα συνδικαλιστές της ΔΕΗ και οι πέντε αλληλέγγυοι που συνελήφθησαν κατά την επίθεση των ΜΑΤ στο Κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος στην Μεσογείων. Μπορεί να κατηγορούνται για πταίσματα –«διακοπή ομαλής λειτουργίας της υπηρεσίας» και ένας απ’ αυτούς για «αντίσταση κατά της αρχής»-, το μήνυμα όμως που θέλει να περάσει η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου  είναι ότι δεν διστάζει να ποινικοποιήσει εργατικούς αγώνες και όποιος αντιστέκεται θα βρίσκεται αντιμέτωπος με το κλομπ του αστυνομικού και την τήβεννο του δικαστή.
Δεν μπορούμε να μην εκτιμήσουμε θετικά την στάση που κρατάει σήμερα ο προέδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος, παραθέτοντας μια απ’ τις τελευταίες δηλώσεις του:  «Η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου, του Α.Γεωργιάδη και του Μάκη Βορίδη έπιασε δουλειά. Και η δουλειά της είναι να τσακίζει το εργατικό κίνημα για να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης. Όμως ας το καταλάβουν, οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να σκύψουμε το κεφάλι, δεν πρόκειται να γονατίσουμε, θα παραμείνουμε όρθιοι και θα αντισταθούμε μέχρι το τέλος. Και στο τέλος εμείς θα νικήσουμε».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια