Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φασιστική επίθεση των ΜΑΤ σε πορεία αλληλεγγύης στους τούρκους αγωνιστές

 


Φασιστική επίδειξη δύναμης έκαναν οι πραιτωριανοί του Χρυσοχοΐδη, σε διαδήλωση αλληλεγγύης στους τούρκους φυλακισμένους αγωνιστές απεργούς πείνας.

Η συγκέντρωση ήταν μικρή και ο συσχετισμός ήταν προφανώς υπέρ των ΜΑΤ που ξεπερνούσαν αριθμητικά τους 100 περίπου διαδηλωτές. Ηταν, λοιπόν, μια ευκαιρία να κάνουν αυτό που δεν μπορούσαν να κάνουν σε μαζικές διαδηλώσεις, όπως των καλλιτεχνών ή των μαθητών και των εκπαιδευτικών, οι οποίες επίσης αγνόησαν τον πρόσφατο φασιστικό νόμο για τις διαδηλώσεις.

Επίσης, ήταν μια καλή ευκαιρία να σταλεί ένα μήνυμα στήριξης στο αντιδραστικό καθεστώς της Τουρκίας, τώρα που από την ένταση και την παράταξη των πολεμικών στόλων στην Ανατολική Μεσόγειο, έχουν περάσει στο «διάλογο», με γερμανική διαμεσολάβηση και επιτροπεία. «Η κυβέρνησή μας δεν ανέχεται αντικαθεστωτικούς διαδηλωτές στην Ελλάδα», ήταν το μήνυμα που εστάλη.

Η συγκέντρωση αλληλεγγύης περικυκλώθηκε προκλητικά από τις αστυνομικές δυνάμεις στο χώρο μπροστά από τη Βουλή. Μόλις οι διαδηλωτές άρχισαν να κατεβαίνουν στο οδόστρωμα της Αμαλίας, για να πορευτούν προς την τουρκική πρεσβεία, δέχτηκαν απρόκλητη άγρια επίθεση με χημικά, κρότου-λάμψης, γκλομπ και ασπίδες. Δεν είναι τυχαίο ότι είχαν ήδη στοχοποιήσει και συνέλαβαν όλους τους τούρκους και κούρδους αγωνιστές που συμμετείχαν (εφτά), οι οποίοι παραπέμπονται στο αυτόφωρο.

Αφού τσάκισαν τους διαδηλωτές και τους έβαλαν σε κλοιό στο πεζοδρόμιο, εμφανίστηκε ένας αξιωματικός υπηρεσίας για να τους ρωτήσει τι θέλουν να κάνουν! Ακόμα και όταν οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν, αναγκαστικά, οι μπάτσοι τους συνόδευαν σε απόσταση αναπνοής.

Ας είναι σίγουροι ο Μητσοτάκης και ο Χρυσοχοΐδης ότι δεν πρόκειται να τους περάσει. Οσα κεφάλια κι αν ανοίξουν (εκμεταλλευόμενοι την υπεροχή τους σε αριθμό και σε οπλισμό), όσες συλλήψεις και να κάνουν, ο φασιστικός νόμος για τις διαδηλώσεις δεν πρόκειται να μακροημερεύσει. Το παρελθόν αποτελεί οδοδείκτη για το παρόν και το μέλλον.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.