Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αντισημιτισμός είναι ο σιωναζισμός

 


Η εταιρία παγωτών Ben & Jerry’s, που ανήκει από το 2000 στον πανίσχυρο βρετανο-ολλανδικό όμιλο Unilever, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα σταματήσει να πουλάει προϊόντα της στα κατεχόμενα από το Ισραήλ παλαιστινιακά εδάφη, διότι αυτό «δεν συνάδει με τις αρχές της».

Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια επιτυχία του διεθνούς κινήματος BDS (μποϊκοτάζ, αποεπενδύσεις, κυρώσεις). Oι καπιταλιστές τέτοιων επιχειρήσεων δεν έχουν ευαισθησίες έναντι των απελευθερωτικών κινημάτων. Τα μέτρησαν, είδαν ότι διέτρεχαν κίνδυνο να υποστούν πλήγματα σε άλλες χώρες, οπότε αποφάσισαν την… ηρωική έξοδο, την οποία χρησιμοποίησαν ως διαφημιστική υποστήριξη, ταιριαστή με την «εναλλακτική» ιστορία αυτής της φίρμας παγωτού (ενάντια στα μεταλλαγμένα, καμπάνιες φιλανθρωπικού τύπου κτλ.).

Αυτή η υστεροβουλία των καπιταλιστικών ομίλων δεν μειώνει τη σημασία του κινήματος BDS, που αποτελεί μια μορφή του κινήματος αλληλεγγύης στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για την απελευθέρωσή του από τη σιωνιστική κατοχή. Απόδειξη, οι υστερικές αντιδράσεις που προκάλεσε στο στρατόπεδο των σιωνιστών η απόφαση της Ben & Jerry’s να παραμείνει στο Ισραήλ αλλά να μην πουλάει παγωτά στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη (η Unilever έβαλε φρένο στην αρχική απόφαση του ΔΣ της Ben & Jerry’s να σταματήσει να πουλάει σε όλο το Ισραήλ).

«Το μποϊκοτάζ δεν έχει και δεν θα έχει αποτέλεσμα και θα το πολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ, συμπληρώνοντας με νόημα: «Παγωτά υπάρχουν πολλά, αλλά έχουμε μία μόνο χώρα». «Εμείς οι Ισραηλινοί γνωρίζουμε πλέον πιο παγωτό να ΜΗΝ αγοράσουμε», υπερθεμάτισε από το Twitter ο πρώην πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Εμείς, όμως, ξεχωρίζουμε δυο άλλες δηλώσεις. «Η απόφαση της Ben & Jerry’s αποτελεί μια επονείδιστη υποχώρηση στον αντισημιτισμό, στο κίνημα BDS, σε όλα τα κακά της αντιισραηλινής και αντιεβραϊκής ρητορικής», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της σιωνιστικής οντότητας Γιαΐρ Λαπίντ. Ο δε πρέσβης στην Ουάσινγκτον Γκίλαντ Ερντάν έστειλε επιστολή σε 35 κυβερνήτες Πολιτειών, που έχουν ψηφίσει πολιτειακούς νόμους κατά του μποϊκοτάζ σε βάρος του Ισραήλ, ζητώντας τους «να λάβουν άμεση και αποφασιστική δράση για να αντιμετωπιστούν αυτές οι αντισημιτικές ενέργειες».

Βλέπετε τίποτα το αντισημιτικό στην απόφαση της Ben & Jerry’s να μην πουλάει τα παγωτά της στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη; Οσο και να προσπαθήσει κανείς, δε θα βρει ίχνος αντισημιτισμού. Ομως, οι σιωνιστές ταυτίζουν την αντίθεση (όπως και αν αυτή εκφράζεται) στη ναζιστική δράση τους ενάντια στον παλαιστινιακό λαό με τον αντισημιτισμό, προκειμένου να κάνουν πολιτικό εμπόριο με το ολοκαύτωμα των εβραίων από τους ναζί του Χίτλερ.

Είναι η δική τους πολιτική έναντι των Παλαιστίνιων που έχει όλα τα χαρακτηριστικά του ναζισμού και απ’ αυτή την άποψη αποτελεί τη χειρότερη μορφή αντισημιτισμού. Γι’ αυτό και δεν είναι λίγοι οι εβραίοι σε όλο τον κόσμο που αντιτάσσονται στο σιωνισμό και στέκονται στο πλευρό των Παλαιστίνιων. Μόνο που οι φωνές τους δεν ακούγονται τόσο δυνατά όσο εκείνων που έχουν τη στήριξη του πανίσχυρου σιωνιστικού λόμπι σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Βρετανία κ.ά. Και βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η σιωνιστική οντότητα έχει την αμέριστη υποστήριξη των ιμπεριαλιστικών κυβερνήσεων της Δύσης και ιδιαίτερα των Αμερικανών, γιατί αποτελεί το στρατοχωροφύλακά τους στη Μέση Ανατολή.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια