Η κυβέρνηση μαύρου μετώπου και τρόικας εξαπολύουν νέο αντεργατικό σφαγείο

«Πρέπει να κάνουμε μια σειρά από αλλαγές και αυτές πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα. Ε! θα έρθουν, -σ.σ οι εκπρόσωποι της τρόικας- θα δουν και θα συζητήσουν όλα αυτά τα ζητήματα, από την απελευθέρωση των επαγγελμάτων μέχρι ό,τι άλλο θέλετε. Αυτά όλα είναι μια συζήτηση που θα γίνει. Και θα φτιάξουμε ένα πρόγραμμα μέχρι το 2015 και αυτό είναι το πολύ ουσιαστικό».

Παντελής Καψής, υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα στην τηλεοπτική εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega».

Είναι γνωστό ότι ο Π. Καψής είναι προσωπική επιλογή του Λουκά Παπαδήμου που εξοφλά γραμμάτια απέναντι στον ΔΟΛ. Αλλωστε το συγκρότημα Λαμπράκη (με ισχυρό άντρα τον Σ. Ψυχάρη σήμερα) έχει πάντα ισχυρούς δεσμούς με όλες τις κυβερνήσεις. Μην ξεχνάμε ότι ο Γιάννης Καψής ξεκίνησε ως φέρελπις δημοσιογράφος του Συγκροτήματος Λαμπράκη και κατέληξε υπουργός Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ, ενώ οι γιοί του, ο Μανώλης Καψής είναι το φερέφωνο κάθε μνημονιακής επιλογής, ενώ ο αδελφός του, ο Παντελής, πήρε κυβερνητικό πόστο σαν ανταμοιβή των υπηρεσιών του, αφού σαν διευθυντής των φυλλάδων του ΔΟΛ, «Τα Νέα» και «Το Βήμα» υποστήριξε τον διορισμό του Λ. Παπαδήμου σαν πρωθυπουργού απαξιώνοντας εντελώς το όνομα του Φ. Πετσάλνικου που είχε ακουστεί να διεκδικεί την ίδια θέση.

 Το ποιόν όμως του Π. Καψή δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία μπροστά στα όσα ακούσαμε να λέει σήμερα στην τηλεοπτική του παρουσία που αναφέραμε. Και η ουσία είναι ότι η συγκυβέρνηση μαύρου μετώπου-τρόικας αποφάσισαν και βάζουν προς υλοποίηση νέα αντεργατικό σφαγείο. Κι όλα αυτά με το ψευδεπίγραφο επιχείρημα της «ανταγωνιστικότητας».
«Πρέπει να κάνουμε τις αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν, για να γίνει η οικονομία μας ανταγωνιστική» μας είπε και ο Π. Καψής. Και όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος σε συνέντευξη του σε Κυριακάτικη φυλλάδα είναι σίγουρος ότι τα τρία κόμματα που απαρτίζουν την κυβέρνηση του διορισμένου πρωθυπουργού της χώρας μας Παπαδήμιου θα ψηφίσουν στην βουλή την λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων που συνοδεύουν τη νέα δανειακή σύμβαση.

Στο σημείο αυτό να παραθέσουμε ένα εύστοχο άρθρο που υπογράφει ο Δημήτρης Μυ στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Το Ποντίκι»:

Άντε πάλι απ την αρχή…

Το μήνυμα- εκβιασμός των πιστωτών έχει ήδη διατυπωθεί , πριν οι άνθρωποί τους (κλιμάκιο της τρόικας) φτάσει στην Αθήνα. Ετσι άλλωστε διατυπώνονται τα τελεσίγραφα, πριν οι «μπράβοι» αναλάβουν να καθαρίσουν.

Στις μέρες μας είναι πολύ συνηθισμένο οι εκβιασμοί να διατυπώνονται δημόσια, με δημοσιεύματα. Έτσι λοιπόν, εσωτερικό έγγραφο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο επικαλείται το γερμανικό περιοδικό Spiegel, κρίνει ως ανεπαρκές το πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας. Με άλλα λόγια, όσα κι αν πληρώσαμε, όσο κι αν στραγγίξαμε, όσο κι αν πάνω από 3,5 εκατομμύρια Ελληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας, δεν είναι αρκετά. Οι τοκογλύφοι θέλουν κι άλλο.
Όπως μεταδίδει το Reuters, το γερμανικό περιοδικό εκτιμά ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διατηρεί αμφιβολίες για την ικανότητα της Ελλάδας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα χρέους της και θεωρεί ότι προκειμένου η χώρα να αποφύγει τη χρεοκοπία και να επιτύχει τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί με τους πιστωτές της, θα πρέπει είτε (α) να ληφθούν νέα μέτρα λιτότητας, είτε (β) να αυξηθεί η παρεχόμενη βοήθεια από τα κράτη – μέλη της ευρωζώνης. Με άλλα λόγια, νέα μέτρα, νέα δανεικά, νέες υποθήκες…

Τι ζητούν οι αξιότιμες αγορές και οι φίλτατοι εταίροι; Τα γνωστά, σε γενικές γραμμές:
•    Απολύσεις 150.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015
•    Μείωση αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα
•    Κατάργηση 13ου -14ου μισθού
•    Ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και πόρων

Η κυβέρνηση (Παπαδήμου) των πιστωτών, είναι έτοιμη να κάνει τα καθήκον της.
Όπως αναφέρει Το Βήμα της Κυριακής, οι εκπρόσωποι των δανειστών απέστειλαν νέο e-mail στην κυβέρνηση, ζητώντας να συμφωνήσουν οι κοινωνικοί εταίροι επί των αιτημάτων ή να επιβληθούν αυτά με τη μορφή νομοθετικής ρύθμισης. Ποια είναι τα αιτήματα; εργοδότες και εργαζόμενοι συμφωνήσουν με τις απαιτήσεις της τρόικας για μείωση αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα, κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, πάγωμα ωριμάνσεων και μείωση εισφορών!

Θα αντισταθεί η κυβέρνηση στις απαιτήσεις των πιστωτών; Το… άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.