Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΑΠΑΤΗ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ


Οι συνεργάτες του ΣΕΒ η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) με οικοδεσπότη την ηγεσία της ΓΣΕΒΕΕ κάθονται όλοι μαζί με την ηγεσία των βιομηχάνων στο ίδιο τραπέζι για να δώσουν χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση, την τρόικα, την ΕΕ που θέλει να βάλει ταφόπλακα στις Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας (ΕΓΣΕΕ και κλαδικές) στα ασφαλιστικά δικαιώματα και να δουλεύουν οι εργαζόμενοι όταν και όποτε θέλουν οι κεφαλαιοκράτες με μισθούς πείνας.
Αυτός είναι ο πραγματικός ρόλος της ΓΣΕΕ που η ηγεσία του ΣΥΝ την αθωώνει λέγοντας ότι «μπορεί και πρέπει να παίξει το ρόλο που χρειάζεται η εργατική τάξη» προσφέροντας της άλλοθι για την συμπόρευση της με το ΣΕΒ στο χτύπημα των δικαιωμάτων της.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΕΣ

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ πρόθυμη ανταποκρίνεται για ακόμα μια φορά στα κελεύσματα των βιομηχάνων για τη «σωτηρία» δήθεν της χώρας. Έχουμε πείρα και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι κάθε φορά που μας «σώζανε από την καταστροφή» κάναμε ένα βήμα πιο κοντά στην εξαθλίωση. Οι ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ με την στάση τους στηρίζουν τα μονοπώλια που εξαφανίζουν και καταστρέφουν χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους οδηγώντας τους στην ανεργία. Συμβάλλουν με χέρια και με πόδια στην επιδίωξη τους για το χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων και την ύπαρξη των ατομικών συμβάσεων.

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη της χώρας μας να μην κάνει ούτε βήμα πίσω. Να δώσει την μάχη πιο οργανωμένα στους χώρους δουλειάς ενάντια στην εργοδοσία και την προσπάθειά της να ανατρέψει και να καταργήσει στην πράξη ότι εργατικό δικαίωμα απέμεινε.

Να καταδικάσει την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, να της γυρίσει την πλάτη, να αλλάξει τους συσχετισμούς υπέρ των δυνάμεων του ΠΑΜΕ. Να οργανωθεί παντού στα συνδικάτα και να συζητήσει τώρα μέσα από συλλογικές διαδικασίες στους χώρους δουλειάς την κλιμάκωση της πάλης με νέα απεργιακή κινητοποίηση στις αρχές Φλεβάρη, αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης που θα μαζικοποιούν τον αγώνα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Σχόλιο