Oχι στην εξόντωση του Δ. Κουφοντίνα – Να μεταφερθεί ΑΜΕΣΑ στον Κορυδαλλό

 


Συνεχίστηκαν οι διαταραχές στο σάκχαρο του Δημήτρη Κουφοντίνα πριν καλά-καλά μπει στην τέταρτη μέρα απεργία πείνας. Από 87 που είχε πέσει χτες το πρωί, έπεσε τη νύχτα στο 66, για ν’ ανέβει στο 74 σήμερα το πρωί. Οταν ένας άνθρωπος ηλικίας 63 ετών εξαναγκάζεται να κάνει την τρίτη απεργία πείνας (σκληρή απεργία πείνας, μόνο με νερό) μέσα σε δυόμισι χρόνια, είναι αναμενόμενο να παρουσιάσει προβλήματα υγείας από την έναρξη κιόλας του αγώνα του. Γιατί ο οργανισμός του είναι ήδη εξασθενημένος.

Η διοίκηση της φυλακής, ανήσυχη για τη γρήγορη κατάπτωση που δείχνει ο απεργός πείνας πολιτικός κρατούμενος, του πρότειναν να τον μεταφέρουν στο Κέντρο Υγείας του Δομοκού. Ο Δ. Κουφοντίνας αρνήθηκε, γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος να υποστεί την ταλαιπωρία της μεταφοράς σε ένα ιατρείο που έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να του προσφέρει τίποτα, δεδομένου ότι η αιτία των προβλημάτων είναι η απεργία πείνας κι αυτός δεν είναι διατεθειμένος να τη «νερώσει» με οτιδήποτε (φαρμακευτικά σκευάσματα, βιταμίνες κτλ.).

Μητσοτάκης, Χρυσοχοΐδης και Νικολάου συμπεριφέρονται σαν κοινοί εγκληματίες. «Παίζουν» με τη ζωή και την υγεία του Κουφοντίνα, τον οποίο εξανάγκασαν να προχωρήσει σε μια νέα απεργία πείνας, με τη χουντικού τύπου μεταγωγή του στον Δομοκό, κατά παράβαση του ίδιου του «νόμου Κουφοντίνα» που οι ίδιοι ψήφισαν πρόσφατα.

Το αίτημα του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα είναι ένα και απλό: «Αφού επιμένουν στο νόμο που τόσο προκλητικά μηχανεύτηκαν, οφείλουν να τον εφαρμόσουν, τουλάχιστον αυτόν, και να με ξαναφέρουν στο υπόγειο του Κορυδαλλού, στην ειδική πτέρυγα που έκτισε ο ίδιος ο υπουργός της καταστολής, ο Μ. Χρυσοχοίδης, για να θάψει τη 17Ν, και όπου πέρασα τα 16 από τα 18 χρόνια που είμαι στη φυλακή».

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.