Σκέψεις


 «Δεν επιτρέπεται να γίνονται παρεμβάσεις στο σώμα χωρίς συναίνεση. Παραβιάζονται όλες οι αρχές της δημοκρατίας. Όταν επιβάλλεται αναγκαστικά ένα μέτρο, καμία επέμβαση στο σώμα δεν γίνεται χωρίς συναίνεση. Για να γίνει, θα πρέπει να είναι ευρύτατα διαδεδομένη λοιμώδης νόσος που θα πρέπει να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και να ξέρουμε ακριβώς την επικινδυνότητά της»

 Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ

 

3. Η  κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, με ψηφίσματά της, έχει ταχθεί κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.

Ενδεικτικά, στο πιο πρόσφατο από αυτά με αριθμό 2383/22.6.2021 (άρθρο 10), τονίζεται:

«Εάν οι συνέπειες της άρνησης του εμβολιασμού – συμπεριλαμβανομένων των συνεχιζόμενων περιορισμών στην απόλαυση των ελευθεριών και του στιγματισμού – είναι τόσο σοβαρές ώστε να αφαιρέσουν το στοιχείο επιλογής από την απόφαση, ο εμβολιασμός μπορεί να ισοδυναμεί με υποχρεωτικό. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παραβίαση των προστατευόμενων δικαιωμάτων ή/ και να εισάγει διακρίσεις. Η Συνέλευση υπενθυμίζει το ψήφισμά της 2361 (2020) «Εμβόλια Covid-19: ηθικές, νομικές και πρακτικές εκτιμήσεις», στο οποίο καλεί τα κράτη μέλη να «διασφαλίσουν ότι οι πολίτες ενημερώνονται ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός και ότι κανείς δεν είναι υπό πολιτική, κοινωνική ή άλλη πίεση να εμβολιαστεί εάν δεν το επιθυμεί »

 Η δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης κ. Στέλιου Πέτσα ότι «Το να χάσει κανείς το εισόδημά του είναι ένα πολύ ισχυρό κίνητρο να κάνει το εμβόλιο εντάσσεται στην πιο πάνω περιγραφόμενη ως παραβατική συμπεριφορά των Αρχών, αφού με τα μέτρα το στοιχείο της επιλογής αφαιρείται, λόγω της σοβαρότητας των συνεπειών μη συμμόρφωσης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.