Σχόλια

 

Δυόμισι χρόνια μετά την εγκατάσταση της κυβέρνησής του, ο Μητσοτάκης αποφάσισε να κάνει και ανασχηματισμό στις ειδικές και γενικές γραμματείες των υπουργείων. Κι επειδή πρέπει να επιβεβαιώνεται το δόγμα «μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα»… αύξησε τις γραμματείες, κόβοντας κάποιες στα δύο, για να χωρέσουν περισσότερα στελέχη.

Οπως «ψιθύρισε» στα παπαγαλάκια ο μηχανισμός προπαγάνδας του Μαξίμου, με τις αλλαγές δίνεται έμφαση στην προώθηση των κυβερνητικών προτεραιοτήτων, ειδικά αυτών που αφορούν στην εργασία, στην προστασία των δασών, στην παρακολούθηση διεθνών τάσεων για την χάραξη δημόσιων πολιτικών. Η μπουρδολογία αυτή μπορεί να «έπιανε» πριν από δυο χρόνια, τώρα όμως πώς να «πιάσει»;

Μοιραία, το ενδιαφέρον περιορίστηκε στα πρόσωπα. Κάποιοι έφυγαν για να κατέβουν υποψήφιοι στις εκλογές (μεταξύ τους και η περιβόητη Σοφία Νικολάου). Οι υπόλοιποι έφυγαν γιατί περίμεναν και άλλοι στην κομματική επετηρίδα. Στην κομματική επετηρίδα; Μα ο Μητσοτάκης δεν έλεγε πως θα στελεχώνει τον κρατικό μηχανισμό με «αρίστους», με μοναδικό κριτήριο την τεχνοκρατική τους επάρκεια, και όχι με αποτυχόντες πολιτευτές; Κι εσείς τον πιστέψατε;

Για να καταλάβουμε περί ποιας αξιοκρατίας πρόκειται, σημειώνουμε ότι δημιουργήθηκε ειδική γραμματεία Προοπτικής Διερεύνησης (sic!) στη γενική γραμματείας της Κυβέρνησης, στην οποία μετακινήθηκε ο σύζυγος της Πελώνη, Γιάννης Μαστρογεωργίου (ήταν γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης). Ο Μαστρογεωργίου (παλαιός πασόκος, συνεργάτης της Διαμαντοπούλου) θα συνεργάζεται, λέει, με τον Γρηγόρη Δημητριάδη, τον πανίσχυρο ανιψιό του Μητσοτάκη, στην πιο στενή παρακολούθηση των διεθνών τάσεων και στη χάραξη αντίστοιχων πολιτικών σε μακροπρόθεσμη βάση (μιλάμε για χοντρό δούλεμα)!

Τη θέση του Μαστρογεωργίου στη γενική γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης αναλαμβάνει ο Δημήτρης Γαλαμάτης. Με την Επικοινωνία δεν έχει καμιά σχέση (κτηνίατρος είναι και ως τώρα ήταν γενικός διευθυντής του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ), είναι όμως ένας ακόμη αποτυχών πολιτευτής της ΝΔ (υποψήφιος Α’ Θεσσαλονίκης στις τελευταίες εκλογές).

Αξια λόγου είναι η μεταφορά στην κυβέρνηση στελεχών που υπηρετούσαν τους μηχανισμούς μνημονιακής επιτροπείας. Στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους τοποθετήθηκε κάποια Μαριαλένα Αθανασοπούλου, που ήταν στέλεχος της τρόικας (πρώτα του ΔΝΤ και μετά του ESM)! H Eλένη Γιώτη ήταν επί Σαμαρά στο υπουργείο Ανάπτυξης (διευθύντρια του Γραφείου του γενικού γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ στο υπουργείο Ανάπτυξης), από εκεί πήγε στις Βρυξέλλες ως υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και τώρα επιστρέφει ως γενική γραμματέας Ενίσχυσης της Απασχόλησης (σώθηκαν οι άνεργοι…).

Ομως, το… βαρύ πυροβολικό είναι η Ειρήνη Αγαπηδάκη. Η «προτεζέ» του Απόστολου Δοξιάδη αναβαθμίζεται. Αφού… έλυσε όλα τα θέματα με τα προσφυγόπουλα, τώρα τοποθετήθηκε γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας, στη θέση του Παναγιώτη Πρεζεράκου, ο οποίος εκδιώχτηκε από το υπουργείο Υγείας (μερικούς μήνες μετά τους Κικίλια-Κοντοζαμάνη), συνοδευόμενος από φήμες ότι αυτός παρέλαβε τη μελέτη των Τσιόδρα-Λύτρα και την «έθαψε» (ο Λύτρας, βέβαια, δήλωσε κατ’ επανάληψη ότι η μελέτη παραδόθηκε στο ανώτατο επίπεδο, που δεν μπορεί να είναι ο Πρεζεράκος, ούτε κάποιος εκ των Κικίλια-Κοντοζαμάνη, αλλά μόνο ο Μητσοτάκης και το στενό επιτελείο του στο Μαξίμου).

Ο Δοξιάδης είχε προειδοποιήσει έγκαιρα, με άρθρο του στην «Καθημερινή» προ δύο εβδομάδων, στο οποίο μιλούσε για κυβερνητικά στελέχη που είναι «από μέτρια έως άθλια, παλαιοκομματικοί, παλιτικάντες, ανίκανοι, φαύλοι, με αρκετούς και αρκετές να βάζουν συστηματικά τρικλοποδιές στα άξια στελέχη». Και έθετε το… κρίσιμο ερώτημα, αν «με τέτοιο πολιτικό υλικό» μπορούν να υλοποιηθούν «οι βαθιές αλλαγές που πρέπει να γίνουν, στην υγεία, στη Δικαιοσύνη, στα πανεπιστήμια, και σε άλλους ζωτικούς χώρους». Και βέβαια εισακούστηκε: η «προτεζέ» του αναβαθμίστηκε.

Οι συριζαίοι σκούζουν για το «τρολ του Διαδικτύου» που «έκανε υβριστικές αναρτήσεις για τον Τσίπρα». Νομίζουμε πως μεγαλύτερη σημασία έχουν άλλου είδους αναρτήσεις της εν λόγω, οι οποίες δείχνουν… επίπεδο.

Το… διήγημά της για τα κάλαντα, για παράδειγμα, θα μπορούσαν να το δημοσιεύσουν ως… λαογραφικό αριστούργημα κάποιες εφημερίδες κωμοπόλεων της επαρχίας. Απολαύστε το:


Το ίδιο ισχύει και για το διήγημα με την Κνίτισσα και τον άστεγο:


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Σχόλιο