Ωμή ψευδολογία Πατούλη για την παράνομη άδεια λειτουργίας του γηπέδου Μελισσανίδη

 

Στην εκπομπή του Γ. Γεωργίου στο ραδιόφωνο του Alpha εμφανίστηκε ο Πατούλης αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η χορήγηση άδειας λειτουργίας στο γήπεδο του Μελισσανίδη. Αρχικά, είπε πως η Επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία. Και ποιος μειοψήφισε; Η υπάλληλος των τεχνικών υπηρεσιών της περιφέρειας. «Αυτή που ήτανε στο γήπεδο με τον Μελισσανίδη και ήρθανε σε κόντρα;» είπε ο Γεωργίου, αφήνοντας να αιωρείται το συμπέρασμα ότι η μηχανικός της Περιφέρειας μπορεί και να μειοψήφισε επειδή… το κράταγε μανιάτικο στον Μελισσανίδη.

Ο Πατούλης επίνευσε σ’ αυτό, λέγοντας πως η άδεια είναι προσωρινή, γιατί υπάρχουν κάποιες… τυπικές ελλείψεις, που θα συμπληρωθούν από την ιδιοκτησία του γηπέδου! Αρα, η μηχανικός της περιφέρειας δεν είχε κανέναν ουσιαστικό λόγο να μειοψηφίσει!

Το ότι δεν έχει αναθεωρηθεί η άδεια του γηπέδου είναι… τυπική έλλειψη; Και ποιος το ξέρει αυτό; Ο πανάσχετος εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, ο πανάσχετος εκπρόσωπος της Αστυνομίας ή οι δέκα φορές πανάσχετοι εκπρόσωποι της Super League 1 και της ΕΠΣΑ; Ο μηχανικός είναι ο μόνος που μπορεί να ελέγξει αν η κατασκευή έγινε σύμφωνα με τη μελέτη. Ποια μελέτη, όμως; Οχι την αρχική, που της άλλαξαν τα φώτα, αλλά την αναθεωρημένη, η οποία θα πρέπει να έχει εγκριθεί από την αρμόδια για την έκδοση της άδειας υπηρεσία (τη ΔΑΟΚ εν προκειμένω).

Το έργο δεν το παρέλαβε μηχανικός, αλλά πυροσβέστης, αστυνομικός και ποδοσφαιροπαράγοντες που αν τους δώσεις ένα σχέδιο, μια κάτοψη, μια τομή, θα το κοιτάζουν σαν να βλέπουν… πίνακα αφηρημένης τέχνης. Γι’ αυτό δεν είπαν κουβέντα ούτε ο Γεωργίου (που ποτέ δεν έχει κρύψει τη φιλία του με τον Μελισσανίδη) ούτε ο Πατούλης (που -όπως ο ίδιος είπε- έχει βάλει… κώλο και λεφτά -όχι δικά του της Περιφέρειας- για να γίνει το γήπεδο).

«Παραδώσαμε και την υπογειοποίηση της Πατριάρχου Κωνσταντίνου, ενός εμβληματικού δρόμου, λεωφόρου» είπε ο Πατούλης, με τα υπέροχα ελληνικά του. Σε όλες τις μελέτες, βέβαια, η Πατριάρχου Κωνσταντίνου και το υπογειοποιημένο τμήμα της αναφέρεται σαν δευτερεύον οδικό δίκτυο, αλλά ο Πατούλης έπρεπε να τη βαφτίσει «εμβληματική» για να δικαιολογήσει τα πάνω από 11 εκατομμύρια που έχωσε η Περιφέρεια (χώρια τι έχωσε ο τοπικός Δήμος για τα γύρω-γύρω έργα) για ένα έργο που κοινωνικά και συγκοινωνιακά ήταν εντελώς αχρείαστο και έγινε μόνο και μόνο για να δημιουργηθεί υπόγεια πρόσβαση στο γήπεδο του Μελισσανίδη. Γιατί όμως ο Πατούλης κάνει γαργάρα την υπογειοποίηση και της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης, που δεν κατασκευάστηκε τελικά; Ηταν κι αυτή απαραίτητο συνοδό έργο, χωρίς την ολοκλήρωση του οποίου δεν μπορούσε να δοθεί άδεια λειτουργίας.

Ο Γεωργίου, που έχει διαβάσει τα δημοσιεύματα ρωτάει: «Τα αυτοκίνητα πού θα παρκάρουν;». Η απάντηση Πατούλη είναι κανονικό παραλήρημα: «Υπάρχει πάρκινγκ το οποίο έχει εξασφαλίσει η ομάδα της ΑΕΚ… (Γεωργίου: χωρητικότητας;) Δεν είμαι σε θέση, πάντως αρκετών εκατοντάδων αυτοκινήτων, το οποίο όμως, προφανώς, θα σας έλεγα, επειδή σχετικά με αυτή την υπόγεια διάβαση έρχεται σε επικοινωνία και με τον ηλεκτρικό σταθμό, αντιλαμβάνεστε ότι οι οπαδοί και με τα μέσα μαζικής μετακίνησης μπορούν να βρουν τη δυνατότητα να βρεθούν στην Αγιασοφιά και νομίζω ότι και όλοι θα χαρούν, είτε είναι αεκτζήδες είτε δεν είναι, ότι πλέον φτιάχτηκε στην Αττική μας άλλο ένα γήπεδο, το οποίο μέσα απ’ αυτό θα δημιουργηθούν και ακαδημίες ποδοσφαίρου, θα δίνουν διέξοδο στους νέους μας και καλώς μακάρι να φέρει και τρόπαια στην Ελλάδα, γιατί πάνω απ’ όλα μας ενδιαφέρει η Ελλάδα, τα ελληνικά χρώματα και βεβαίως η Αττική μας»!!!


 

Ενα πάρκινγκ 200 όλων κι όλων θέσεων (και όχι αρκετών εκατοντάδων θέσεων που λέει ο ψευδόμενος ο Πατούλης), σε απόσταση μέχρι ένα χιλιόμετρο από το γήπεδο, προβλέπει η άδεια και αυτό δεν έχει κατασκευαστεί! Αυτό το πάρκινγκ προβλέπεται από το νόμο (άρθρο 42 παράγραφος 4ββ του ν. 4277/2014), ο οποίος προβλέπει επίσης ότι δεν μπορεί να εκδοθεί άδεια λειτουργίας αν δεν έχει κατασκευαστεί και το πάρκινγκ (παράγραφο 5β του ίδιου άρθρου). Κι όμως, ο Πατούλης έβαλε τον Ρώμα να υπογράψει άδεια λειτουργίας και δηλώνει ψευδώς ότι υπάρχει πάρκινγκ (και μετά αρχίζει το παραλήρημα για να πάει την κουβέντα αλλού).

Το γήπεδο έχει και άλλες ελλείψεις. σαν

Οσο για τις ακαδημίες ποδοσφαίρου, πρόκειται για ένα ακόμη ψέμα του Πατούλη. Κανένα τμήμα υποδομής της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ δεν προβλέπεται να λειτουργήσει στο γήπεδο του Μελισσανίδη. Το γήπεδο προβλέπεται αποκλειστικά για επαγγελματικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες της ΠΑΕ ΑΕΚ και για εκδηλώσεις (π.χ. συναυλίες) επί πληρωμή. Τα πάνω από 45 εκατομμύρια ευρώ ζεστό χρήμα που έχει δώσει η Περιφέρεια (χώρια το οικόπεδο, χώρια τα στρέμματα που κόπηκαν από το Αλσος κτλ. κτλ.) πηγαίνουν αποκλειστικά στις μπίζνες μιας αθλητικής ανώνυμης εταιρίας.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.