15 oι νεκροί δημοσιογράφοι στη Γάζα

 


Η απευθείας στόχευση -με πύραυλο αέρος εδάφους από αεροπλάνο ή UAV- του αυτοκινήτου με το οποίο κινούνταν οι δημοσιογράφοι Χάμζα Αλ-Νταχντούχ και Μουσταφά Θουράια και η δολοφονία τους δεν ήταν σκόπιμη στόχευση για το δεξί χέρι του Μπλίνκεν!

Συνηθίζουν να προκαλούν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές, οπότε δεν πρέπει να παραξενεύει η προχτεσινή δήλωση Κίρμπι. Είναι μια δήλωση απ’ αυτές που ο δηλώνων ξέρει ότι δεν πρόκειται να την πιστέψει κανένας. Οι Αμερικάνοι φαίνεται να διαφωνούν σε ζήτημα τακτικής με τον Νετανιάχου, όμως δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το δολοφονικό όργιο των σιωναζιστών στη Λωρίδα της Γάζας. Γι’ αυτό και δεν άσκησαν πραγματικά μεγάλη πίεση στο Ισραήλ, με τις δυνατότητες που έχουν. Παίζουν το παιχνίδι του καλού και του κακού μπάτσου.

Οι Χάμζα Αλ-Νταχντούχ και Μουσταφά Θουράια δολοφονήθηκαν στις 7 Γενάρη. Με το θάνατό τους οι δολοφονημένοι παλαιστίνιοι που εργάζονται στα ΜΜΕ έφτασαν τους 109 από την αρχή του πολέμου.

Χτες, 10 Γενάρη, το Κυβερνητικό Γραφείο Μέσων Ενημέρωσης στη Γάζα ανακοίνωσε ότι η μακάβρια λίστα έφτασε τους 115 δημοσιογράφους. Οι τρεις τελευταίοι σκοτώθηκαν χτες και ήταν:

Η μάρτυρας δημοσιογράφος Χέμπα Αλ-Αμπάντλα.

Ο μάρτυρας δημοσιογράφος Αχμαντ Μπαντίρ.

Ο μάρτυρας δημοσιογράφος Σερίφ Οκάσα.

Το Κυβερνητικό Γραφείο Μέσων Ενημέρωσης υπέβαλε τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην παλαιστινιακή δημοσιογραφική οικογένεια και στις οικογένειες των αξιότιμων μαρτύρων.

Προχθές απελευθερώθηκε από τους σιωναζιστές, μαζί με άλλους Γαζάουϊ κρατούμενους, ο δημοσιογράφος Ντιά Αλ-Καχλότ, επικεφαλής του γραφείου της εφημερίδας Αλ-Αράμπι Αλ-Ζαντίντ στη Γάζα.

Ο Ντιά Αλ-Καχλότ συνελήφθη στις 7 Δεκέμβρη, στο πλαίσιο του πογκρόμ δολοφονιών και συλλήψεων από τους σιωναζιστές σε σχολείο του ΟΗΕ στην περιοχή της Μπέιτ Λάχια (στον απώτατο βορρά της Λωρίδας), όπου βρίσκονταν εγκλωβισμένοι περισσότεροι από 7.000 εκτοπισμένοι άμαχοι. Οι σιωναζιστές παρουσίασαν τους περισσότερους από 100 Παλαιστίνιους που συνέλαβαν σ’ αυτή την επιχείρηση σαν… «αντάρτες της Χαμάς που παραδόθηκαν».

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν, με τους συλληφθέντες γυμνούς, καθισμένους στο έδαφος ή φορτωμένους σε φορτηγά ή μπροστά από τεράστιους λάκους, οι δημοσιογράφοι στη Γάζα δεν δυσκολεύτηκαν να αναγνωρίσουν ανάμεσα στους συλληφθέντες τον συνάδελφό τους Ντιά Αλ-Καχλότ και να καταγγείλουν το γεγονός.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια