Προβάδισμα 2,5 ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει δημοσκόπηση της VPRC για το ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».







Σταθερά στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή, μικρή ενίσχυση για το ΚΚΕ μετά και την αλλαγή ηγεσίας.
Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 29,5%, έναντι 27% της ΝΔ. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 13%, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ με 7%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6% και η ΔΗΜΑΡ με 4,5%.
«Άλλο κόμμα», δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 6% των ερωτηθέντων.
Χαρακτηριστική είναι η απογοήτευση των πολιτών από το πολιτικό σύστημα της χώρας, με το 76% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός προβάλλει ο Αντώνης Σαμαράς με το σχετικό ποσοστό όμως στο 16,6%, και έπεται ο Αλέξης Τσίπρας με 9,1%, ενώ η απάντηση «κανένας» συγκεντρώνει το εντυπωσιακό 60,3%
Στην ερώτηση «ποιο κόμμα έχει τις καλύτερες προτάσεις για τον τόπο» προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με 12%, έναντι 10,7% της Ν.Δ..
Τέλος, το 77% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της άμεσης κατάργησης των μνημονίων και των εφαρμοστών νόμων και της αντικατάστασής τους από ένα σχέδιο οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια