Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι σκοτεινές πλευρές


 

Γιατί τόση… σκέτη ικανοποίηση μετά την αθώωση του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και των γιων του, που οι μπάτσοι, αφού τους ξυλοκόπησαν, τους έβρισαν, τους εξευτέλισαν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι (σπίτι τους είναι και η ταράτσα), τους τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί και τους έστειλαν κατηγορούμενους με βαρύτατες κατηγορίες;

Τόσα βίντεο είχαν δημοσιευτεί, που έλεγαν την αλήθεια, τόσοι άνθρωποι είχαν καταθέσει, τόσοι καλλιτέχνες που γνωρίζουν τον Ινδαρέ είχαν μιλήσει για την προσωπικότητά του, είχε αποδειχτεί ότι πρόκειται για άνθρωπο συντηρητικών πολιτικών πεποιθήσεων, γιατί έπρεπε η υπόθεση να φτάσει στο ακροατήριο, να πάρει αναβολές, να υποστούν οι άνθρωποι τόση ταλαιπωρία; Εγινε προκαταρκτική εξέταση, αποκαλύφθηκε η αλήθεια σε όλες της τις διαστάσεις, αλλά το κατηγορητήριο παρέμεινε. Δεν υπάρχει αρχειοθέτηση για τέτοιες υποθέσεις; Αρχειοθέτηση υπάρχει μόνο για τους μπάτσους, τους οποίους μήνυσε ο Ινδαρές;

Η ίδια η απόφαση, παρά τον αθωωτικό της χαρακτήρα, αποτελεί μια ακόμη απόφαση ντροπής για την αστική Δικαιοσύνη: ο Ινδαρές και οι γιοι του αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών. Μόνο η εισαγγελέας της έδρας είχε την εντιμότητα να προτείνει την «καθαρή» απαλλαγή τους. «Οι κατηγορούμενοι έγιναν θύματα τυφλής, ωμής και αυθαίρετης αστυνομικής βίας. Χρησιμοποιήθηκαν για να δικαιολογήσουν παταγώδη αποτυχία μιας τόσο καλά οργανωμένης επιχείρησης. Εγιναν τα εξιλαστήρια θύματα. Προτείνω να απαλλαγούν όχι λόγω αμφιβολιών, αλλά γιατί δεν τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται», είπε αγορεύοντας για την πρότασή της.

Οι δικαστές του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, όμως, αποφάσισαν αθώωση λόγω αμφιβολιών! Ξέρετε γιατί; Για να μην μπορεί ο Ινδαρές να στραφεί κατά των μπάτσων. Οι οποίοι ψευδομαρτύρησαν και ενώπιον του δικαστηρίου. Ο ένας κατέθεσε ότι αναγνωρίζει τον Ινδαρέ ως τον άνθρωπο που ήταν μέσα στην κατάληψη (!) και μαζί με έναν νεαρό τούς πέταγε πέτρες, υπολογιστές, πυροσβεστήρες και άλλα βαριά αντικείμενα! Κατέθεσε, ακόμη, ότι είδε τον Ινδαρέ να πηδάει από την ταράτσα της κατάληψης στην ταράτσα του δικού του σπιτιού! Αλλος μπάτσος κατέθεσε ότι ο Ινδαρές «ήρθε και μου άρπαξε τον εξοπλισμό μου. Αγκάλιασα τον εξοπλισμό μου, πέσαμε κάτω και του έβαλα χειροπέδες»! Αλλος κατέθεσε ότι είδε τον γιο του Ινδαρέ να τους πετάει… ψυγείο! Οτι του πέταξε ακόμη και ούρα και κόπρανα «απ’ ό,τι μύρισα μετά πάνω μου»!

Αυτοί οι απροκάλυπτοι ψευδομάρτυρες, λοιπόν, δε θ’ αντιμετωπίσουν καμιά κατηγορία. Κι ας κατέθεσε ο Ινδαρές ότι «φάγαμε το ξύλο της αρκούδας. Αυτοί ήταν σαν Ρόμποκοπ και με κατηγορούν ότι αντιστάθηκα, ότι έβρισα. Εγώ δεν πρόλαβα να κάνω τίποτα, ήταν σαν μαύρη θύελλα». Οτι οι μπάτσοι είχαν «απίστευτο υβρεολόγιο, μου πάταγαν το κεφάλι, μου τραβούσαν τα χέρια και έλεγα “έλεος, δεν αντέχω, θα σκάσω“. Τα παιδιά μου ήταν δεμένα, οι αστυνομικοί τους έβριζαν τη μάνα, έλεγαν ότι έχει πάρει όλη τη γειτονιά, ότι δεν είμαι ο πατέρας τους». Οτι τους έλεγαν συνέχεια πως «αν δεν μας έπιαναν στην ταράτσα, αλλά μας έπιαναν μέσα στο σπίτι, θα γαμούσαν τα παιδιά και τη μάνα τους. Αυτή ήταν η παρηγοριά μου, ότι ευτυχώς δεν μας έπιασαν μέσα στο σπίτι»!

Δεν είδαμε, επίσης, την… ανακουφισμένη δημοσιογραφία να αναφέρεται στο ρόλο του Χρυσοχοΐδη, ο οποίος κάλυψε τους μπάτσους του μέχρι το τέλος. Ακόμη κι όταν είχε γίνει σαφές ότι οι μπάτσοι «σαπάκιασαν» και «έδεσαν» την οικογένεια Ινδαρέ, από τη λύσσα τους επειδή τα μέλη της κατάληψης είχαν οργανώσει τη διαφυγή τους και πέτυχαν σ’ αυτό, ο Χρυσοχοΐδης δήλωνε ότι θα αποκαλυφθούν στοιχεία που θα διαψεύδουν την οικογένεια Ινδαρέ! Στοιχεία δεν αποκαλύφθηκαν, φυσικά, κι αυτό το ανθρωπάριο κρύβεται, ποντάροντας στη λήθη. Και στις επόμενες εκλογές θα μοστράρει ως υποψήφιος για μια βουλευτική έδρα. 

Ο Ινδαρές δεν μπορεί να πάει πέρα από τον πολιτικό συντηρητισμό του. Βρήκε, όμως, τη δύναμη να δηλώσει με πίκρα: «Απολογούμαι για την αφέλεια μου να πιστεύω ότι η ελληνική αστυνομία είναι για να μας προστατεύει. (…) Απολογούμαι απέναντι στα παιδιά μου για τη αφέλεια μου να ανοίγω την πόρτα στους αστυνομικούς, να ανεβαίνω στην ταράτσα μου για να μας παίρνουν σιδηροδέσμιους». 

Οι δημοσιογραφίσκοι, όμως, το πολύ που ζητούν είναι μια συγγνώμη! Δεν πρόκειται να ζητηθεί συγγνώμη, αλλά και να την ζητούσε κάποιος τι θα άλλαζε; Ο Χρυσοχοΐδης, αντί να καρφωθεί στον πάσαλο της ατίμωσης, θεωρείται ο… παρασημοφορημένος από το FBI υπουργός που «εξάρθρωσε την τρομοκρατία». Οι μπάτσοι-βασανιστές βρίσκονται στα πόστα τους αναζητώντας τα επόμενα θύματά τους (αρκεί να μην τους κάτσει η… γκαντεμιά να είναι επώνυμος/η και συντηρητικός/ή, όπως ο Ινδαρές).

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια