Ο Μελισσανίδης «έδωσε» τον πρώην πρόεδρο του ΣτΕ

 

 


Ο Μελισσανίδης κάλεσε αθλητικούς συντάκτες για… ξενάγηση στο γήπεδό του, με στόχο φυσικά να του φτιάξουν και την αγιογραφία. Είπε πολλά και διάφορα ψέματα, με τα οποία θα ασχοληθούμε σε άλλο σημείωμα, γιατί εδώ θέλουμε να ασχοληθούμε μόνο με το «δώσιμο» του πρώην προέδρου του ΣτΕ Σωτήρη Ρίζου.

Δεν τον έχουμε για βλάκα τον Μελισσανίδη, για να μην καταλαβαίνει τι λέει. Οταν δηλώνει ότι θα δώσει χρυσό μετάλλιο στον Ρίζο για τη βοήθειά του, ξέρει ότι τον «δίνει» εν ψυχρώ. Αδιαφορεί, όμως. Το σημαντικό γι’ αυτόν είναι να δείξει πόσο ισχυρός είναι που παίζει ακόμη και ανώτατους δικαστές σαν χάντρες στο κομπολόι του το μαργαριταρένιο.

Είπε μεταξύ πολλών άλλων ο Μελισσανίδης, σύμφωνα με δημοσιεύματα (η έμφαση δική μας):

«Το τι τραβήξαμε εμείς για το γήπεδο… Τέσσερις φορές πήγαμε στο ΣτΕ. Μια φορά αν τύχαινε κάτι, να πέσεις κάπου σε κάποιον δικαστή, θα τελείωνε. Δεν πίστεψα ποτέ όμως ότι δεν θα κάνουμε το γήπεδο. Ηταν στόχος ζωής να το κάνω. Δέχτηκα πόλεμο. Ετρεξα και τα κατάφερα. (…)

Ηταν στοίχημα ζωής για εμένα και το πέτυχα. Φοβήθηκα μόνο το ΣτΕ. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά. Να σας πω όμως και μια ιστορία. Τότε στα ξεκινήματα χτυπάει το τηλέφωνο μου και στο τηλέφωνο μου συστήνεται κάποιος κύριος ως Σωτήρης Ρίζος, πρόεδρος του ΣτΕ. Μου λέει, θέλω να έρθω να σας δω, να δω το οικόπεδο, το χωράφι που θέλετε να κάνετε το γήπεδο. Πράγματι ήρθε. Περπάτησε όλον τον χώρο και κράταγε σημειώσεις. Εβλεπε αλλού σκουπίδια, αλλού χόρτα, αλλού μαραμένα δέντρα. Γυρίζει και μου λέει: Εδώ σε αυτόν τον παρατημένο χώρο δεν θέλουν κάποιοι να γίνει το γήπεδο; Αυτό τότε εμένα μου έδωσε ώθηση. Πήρε προσωπικά πάνω του την υπόθεση. Αυτόν τον άνθρωπο η ΑΕΚ θα τον τιμήσει, θα του δώσουμε το χρυσό μετάλλιο, τον Δικέφαλο Αετό, γιατί μας κατάλαβε, μας βοήθησε και έκανε το σωστό. Είχαμε πέσει σε κάτι τρελούς που έλεγαν, ο Μελισσανίδης θέλει να πάρει το άλσος. Τι να το κάνω το άλσος; Στη Νέα Φιλαδέλφεια τα πάντα ήταν μαραμένα! Τώρα όλα τα μαγαζιά είναι γεμάτα! Κάθε χρόνο 1,5 εκατομμύρια επισκέπτες οπαδοί θα έρχονται στην πόλη και θα αφήνουν χρήματα».

Γράφαμε, μετά την πρώτη σχετική απόφαση του ΣτΕ, υπό την προεδρία του υπό παρασημοφόρηση με το «χρυσό μετάλλιο Μελισσανίδη», Σωτήρη Ρίζου:

«Με μια κατά παραγγελίαν απόφαση, που κάνει σκόνη το Σύνταγμα, την ισχύουσα νομοθεσία και τη νομολογία του ΣτΕ, αποχαιρετά το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο ο πρόεδρός του Σωτήριος Ρίζος, για ν’ αναλάβει καθήκοντα στο γραφείο του προέδρου της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλου. Η απόφαση 2153/2015 της Ολομέλειας του ΣτΕ, που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, δεν έρχεται απλώς να νομιμοποιήσει τον διάτρητο νόμο 4277/2014 (Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής), στον οποίο ενσωματώθηκαν ως τσόντα και οι διατάξεις για τη νομιμοποίηση του φαραωνικού σχεδίου Μελισσανίδη, αλλά –ιδωμένη από μια ευρύτερη σκοπιά- κηρύσσει τον πόλεμο κατά των αλσών και γενικότερα κατά του δασικού πλούτου της χώρας, θεωρώντας ότι η προστασία τους είναι ήσσονος σημασίας μπροστά στις ανάγκες της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Ακόμη και αν η ανάπτυξη δεν αφορά κάποια παραγωγική μονάδα, αλλά ένα γήπεδο ποδοσφαίρου».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια