Η Ελλάδα καταψήφισε στον ΟΗΕ ψήφισμα καταδίκης του ναζισμού!

 


Κάθε χρόνο, η Ρωσία καταθέτει στον ΟΗΕ ένα ψήφισμα για την «Καταπολέμηση της εξύμνησης του ναζισμού, του νεοναζισμού και άλλων πρακτικών που συμβάλλουν στην τροφοδότηση σύγχρονων μορφών ρατσισμού, φυλετικών διακρίσεων, ξενοφοβίας και σχετικής μισαλλοδοξίας».

Οι λαοί της τέως ΕΣΣΔ (και όχι μόνο) έχουν υποστεί τα πάνδεινα από το ναζισμό. Κάθε οικογένεια θρηνεί θύματα. Από την άλλη, καθεστώτα χωρών που άλλοτε συμμετείχαν στην ΕΣΣΔ και αποσχίστηκαν μετά την κατάρρευση του παλιονορθωμένου καπιταλισμού στα τέλη της δεκαετίας του 1980 με αρχές της δεκαετίας του 1990 υμνούν τους δωσίλογους συνεργάτες των ναζιστών. Οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι οι χώρες της Βαλτικής και η Ουκρανία. Τέλος, στο όνομα του αντι-ρωσισμού, νεοναζιστές και άλλοι ακροδεξιοί βανδαλίζουν μνημεία αφιερωμένα στον Κόκκινο Στρατό στην Ανατολική Ευρώπη (μέχρι και το Βερολίνο), σε περιοχές που απελευθερώθηκαν από τον Κόκκινο Στρατό μετά από αιματηρές και πολύνεκρες μάχες με τα στρατεύματα του ναζιστικού άξονα.

Πέρυσι, το ψήφισμα που κατέθεσε η Ρωσία και μια σειρά άλλες χώρες, καταψήφισαν μόνο οι ΗΠΑ και η Ουκρανία (ουδέν σχόλιο). Φέτος, το ψήφισμα κατέθεσαν η Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν, η Λευκορωσία, η Βενεζουέλα, το Βιετνάμ, η Καμπότζη, η Βόρεια Κορέα, η Κούβα, το Λάος, το Μάλι, η Νικαράγουα, το Πακιστάν, η Συρία, το Σουδάν, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, η Ισημερινή Γουινέα και η Νότια Αφρική και εκφράζει «βαθιά ανησυχία για την εξύμνηση, σε οποιαδήποτε μορφή, του ναζιστικού κινήματος, του νεοναζισμού και πρώην μελών της οργάνωσης Waffen SS, μεταξύ άλλων με την ανέγερση μνημείων και τη διοργάνωση δημοσίων διαδηλώσεων στο όνομα της εξύμνησης των Ναζί». Καλεί επίσης τα κράτη να απαγορεύσουν οποιεσδήποτε εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του ναζιστικού καθεστώτος, των συμμάχων του και των συνδεδεμένων οργανισμών του. Εκτός από αυτό, το ψήφισμα εκφράζει βαθιά ανησυχία για περιπτώσεις βεβήλωσης ή κατεδάφισης μνημείων για όσους πολέμησαν κατά του ναζισμού κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το σχέδιο ψηφίσματος υπερψηφίστηκε από 106 κράτη στην Τρίτη Επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (το Δεκέμβρη θα τεθεί σε ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση). Ομως, οι χώρες που καταψήφισαν αυξήθηκαν σε 51, ενώ υπήρξαν και 15 αποχές. Aνάμεσα στις χώρες που καταψήφισαν είναι και η Ελλάδα!

 Αυτές είναι οι ντροπιαστικές συνέπειες της αμερικανοδουλείας. Αυτή είναι η… σωστή πλευρά της Ιστορίας, για την οποία καμαρώνουν η Σακελλαροπούλου, ο Μητσοτάκης και τα παπαγαλάκια του.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια