Οι καλλιτέχνες δεν «μασάνε»


 

Ο καλλιτεχνικός κόσμος δεν «μασάει», δεν καταπίνει τα τερτίπια των α(χ)ρίστων και προγραμματίζει νέα κινητοποίηση ενάντια στο κατάπτυστο ΠΔ 85/2022, που εξισώνει τα πτυχία των Ανώτερων Καλλιτεχνικών Σχολών με το απολυτήριο Λυκείου

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19/1/2023 στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Πολιτισμού και θα ακολουθήσει πορεία στο Μαξίμου.

Στο χορό έχουν μπει ήδη και οι μαθητές των καλλιτεχνικών σχολείων, με ισχυρή και δυναμική παρουσία και στην περασμένη μηχανοκίνητη πορεία στο υπουργείο Παιδείας στις 10 του Γενάρη. Στην κινητοποίηση θα πάρουν μέρος άπαντες: καλλιτέχνες, μαθητές καλλιτεχνικών σχολείων και οι γονείς τους. 

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται ήδη από τις 16/1 κατάληψη του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αμπελοκήπων «Δημήτρης Χορν».

Μέσα δε, στο προαύλιο του σχολείου ετοιμάζονται δρώμενα από κατευθύνσεις θεάτρου, χορού και εικαστικών, τα οποία θα παρουσιαστούν στην διαμαρτυρία «Save art» που θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 18:00 στην πλατεία Αριστοτέλους.

Οι μαθητές απαιτούν:

  • Αμεση κατάργηση του ΠΔ 85/2022.
  • Κάλυψη του συνόλου των εκπαιδευτικών κενών με μόνιμους διορισμούς καθηγητών ειδικοτήτων και έγκυρη τοποθέτηση τους στις σχολικές μονάδες.
  • Πιστοποίηση της παρακολούθησης καλλιτεχνικών μαθημάτων για τους τελειόφοιτους. 
  • Συχνότερη επαφή με ποιοτικές καλλιτεχνικές παραγωγές. 
  • Αμεση εκκίνηση των συμφωνηθέντων έργων οικοδόμησης βελτιωμένων υποδομών.
  • Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ενωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων

    Μετά τη μεγάλη συμμετοχή των μαθητών των σχολείων μας στην πρόσφατη κινητοποίηση στο υπουργείο παιδείας και την άρνησή του να συζητήσει με τους εκπροσώπους των φορέων, συνεχίζουμε δυναμικά με νέα κινητοποίηση.

    Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων με ομόφωνη απόφασή του καλεί τα μέλη του την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, 12.00, στο υπουργείο Πολιτισμού στη νέα παν-καλλιτεχνική διαμαρτυρία όπου στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το Μαξίμου.

    Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους φορείς του πολιτισμού απαιτώντας να αποσυρθεί άμεσα το Προεδρικό Διάταγμα που αφορά στο προσοντολόγιο για τον δημόσιο τομέα και εξισώνει εργασιακά και μισθολογικά τα -αναγνωρισμένα από το ΥΠΠΟΑ – πτυχία των αποφοίτων των δραματικών σχολών, ωδείων, σχολών χορού και κινηματογράφου με το απολυτήριο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

     

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια