Σαν Σήμερα: 05/06/2023

 1723: Γεννιέται ο βρετανός οικονομολόγος Άνταμ Σμιθ, ο εισηγητής του φιλελευθερισμού.

1825: Δολοφονείται μέσα στην Ακρόπολη των Αθηνών ο Οδυσσέας Ανδρούτσος.

1828: Ο βασιλιάς της Γαλλίας Κάρολος ο 10ος αποστέλλει στον Καποδίστρια 500.000 φράγκα για τη στήριξη του νεοσύστατου ελληνικού κράτους.

1882: Γεννιέται ο Ιγκόρ Στραβίνσκι, ο συνθέτης του σημαδιακού έργου «Ιεροτελεστία της Άνοιξης», που άσκησε τεράστια επιρροή στη μουσική του 20ου αιώνα. 

1894: Διοργανώνονται στο λιμάνι της Ζέας διεθνείς λεμβοδρομίες υπέρ του γηροκομείου Πειραιά, με πρόεδρο της ελλανόδικης επιτροπής τον πρίγκιπα Γεώργιο. Το εισιτήριο τιμάται 2 δραχμές.

1934: Επεισόδιο σημειώνεται στην ελληνική Βουλή, όταν μετά από λογομαχία μεταξύ του Γεώργιου Κονδύλη και του Αλέξανδρου Παπαναστασίου, βουλευτής - φίλος του Κονδύλη πετά κάθισμα κατά του Αλέξανδρου Παπαναστασίου, τραυματίζοντάς τον ελαφρά στον ώμο.

1967: Αρχίζει ο περιβόητος πόλεμος των 6 ημερών ανάμεσα στο Ισραήλ από τη μία πλευρά, την Αίγυπτο, τη Συρία και την Ιορδανία από την άλλη. 

1972: Αρχίζει στη Στοκχόλμη η 1η Παγκόσμια Σύνοδος για το Ανθρώπινο Περιβάλλον.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.