Χεζμπολά: Θα κλιμακώσουμε τις επόμενες μέρες

 

Ας ξεκινήσουμε με μια ανακοίνωση της Αίθουσας Επιχειρήσεων της Ισλαμικής Αντίστασης στον Λίβανο:

Η Ισλαμική Αντίσταση εξακολουθεί να αντιμετωπίζει την ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο και ο ισραηλινός εχθρικός στρατός έχει υποστεί βαριές απώλειες στον εξοπλισμό και το προσωπικό του, συμπεριλαμβανόμενων αξιωματικών και στρατιωτών, κατά μήκος των διάφορων αξόνων αντιπαράθεσης στην πρώτη γραμμή στον νότιο Λίβανο. Από την έναρξη των χερσαίων επιχειρήσεων στην πρώτη γραμμή των συνόρων Λιβάνου-Παλαιστίνης (Ισραήλ), ο εχθρός έχει μεταφέρει 5 μεραρχίες με πάνω από 70.000 αξιωματικούς και στρατιώτες και επιπλέον εκατοντάδες τανκ και στρατιωτικά οχήματα. Σε αντίθεση, αρκετές εκατοντάδες μαχητών της Ισλαμικής Αντίστασης παραμένουν πλήρως προετοιμασμένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε ισραηλινή χερσαία εισβολή προς τα χωριά του νότιου Λιβάνου.

1. Χερσαίες επιχειρήσεις

Στο ξεκίνημα της εβδομάδας είδαμε μια κλιμάκωση στα μέρη που διεξάγεται η ηρωική αντιπαράθεση των μαχητών της Ισλαμικής Αντίστασης ενάντια στους αξιωματικούς και τους στρατιώτες του ισραηλινού εχθρού που διείσδυσαν από αρκετές διαδρομές στον ανατολικά και τον δυτικό τομέα με κατεύθυνση τα χωριά Οντάισεν, Ραμπ Θαλαθίν, Μπλίντα, Μαρκάμπα, Αλ-Κουζά, Αϊτα Αλ-Σάαμπ και Ραμία, με βαριά στήριξη πυρός από αεροπορία και πυροβολικό, που στόχευσαν τα προαναφερθέντα χωριά και τα περίχωρά τους.

Σύμφωνα με προετοιμασμένα σχέδια πεδίου, οι μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης αντιμετώπισαν τις εχθρικές δυνάμεις στα περίχωρα και μέσα σε διάφορα χωριά στοχεύοντας τις διαδρομές προώθησης και παρασύροντας τις εχθρικές δυνάμεις σε έτοιμες ενέδρες μέσα στα συνοριακά χωριά, όπου έλαβαν χώρα βίαιες συγκρούσεις με τον εχθρό από σημείο μηδέν, ιδιαίτερα στις κωμοπόλεις Αλ-Κουζά και Ραμπ Θαλαθίν, που επέφεραν στον εχθρό 10 νεκρούς και περισσότερους από 150 τραυματίες και την καταστροφή 9 τανκ Merkava και 4 στρατιωτικών μπουλντοζών.

2. Πυραυλική Δύναμη

Η πυραυλική δύναμη της Ισλαμικής Αντίστασης συνεχίζει, με βαθμιαία αύξηση μέρα με τη μέρα, να στοχεύει τις συγκεντρώσεις του ισραηλινού εχθρού σε στρατιωτικές τοποθεσίες και στρατώνες κατά μήκος των συνόρων Λιβάνου-Παλαιστίνης (Ισραήλ) και στους εποικισμούς και τις κατεχόμενες πόλεις στο βορρά, φτάνοντας στις στρατιωτικές βάσεις του βαθιά στο εσωτερικό της κατεχόμενης Παλαιστίνης, με πυραύλους διάφορων τύπων, συμπεριλαμβανόμενων κατευθυνόμενων πυραύλων ακρίβειας που χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά.

3. Αεροπορική Δύναμη

Η Αεροπορική Δύναμη της Ισλαμικής Αντίστασης συνεχίζει, με βαθμιαία αύξηση μέρα με τη μέρα, να στοχεύει τις στρατιωτικές βάσεις στα σύνορα Λιβάνου-Παλαιστίνης (Ισραήλ), φτάνοντας βαθιά στο εσωτερικό της κατεχόμενης Παλαιστίνης, με διάφορους τύπους επιθετικά drones, συμπεριλαμβανόμενων τύπων που χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά. Αυτά, επιπρόσθετα στις αποστολές αναγνώρισης και συγκέντρωσης πληροφοριών.

4. Δύναμη Αεράμυνας

Οι μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης στη Δύναμη Αεράμυνας έχουν αντιμετωπίσει και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τα ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη που επιτίθενται στον Λίβανο, τόσο αναγνωριστικά όσο και μαχητικά αεροσκάφη, με κατάλληλα όπλα, και μπόρεσαν να καταρρίψουν δύο αναγνωριστικά UAV Hermes-450.

5. Εχθρικές απώλειες

Οι απώλειες του εχθρού, σύμφωνα με όσα έχουν παρατηρήσει οι μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης, ανέρχονται σε περίπου 55 νεκρούς και περισσότερους από 500 τραυματίες μεταξύ των αξιωματικών και στρατιωτών του ισραηλινού εχθρικού στρατού, επιπλέον της καταστροφής 20 τανκ Merkava, της καταστροφής 4 στρατιωτικών μπουλντοζών, ενός θωρακισμένου οχήματος και ενός θωρακισμένου μεταφοράς προσωπικού, επιπλέον της κατάρριψης δύο drones Hermes-450. Αυτός ο απολογισμός δεν περιλαμβάνει τις απώλειες του ισραηλινού εχθρού σε στρατιωτικές βάσεις και στρατόπεδα κατά μήκος των συνόρων ή στο εσωτερικό της κατεχόμενης Παλαιστίνης.

Μετάβαση προς κλιμάκωση

Στηριγμένη στις διαταγές της ηγεσίας της Αντίστασης, η Αίθουσα Επιχειρήσεων της Ισλαμικής Αντίστασης ανακοινώνει επίσημα τη μετάβαση σε μια νέα και κλιμακούμενη φάση στην αντιπαράθεση με τον ισραηλινό εχθρό, που θα συζητηθεί και θα φανεί στα γεγονότα των ερχόμενων ημερών.

Καθαρές κουβέντες, ούτε υπερβολές ούτε κουτόχορτο για τον ηλίθιο σιωνιστικό όχλο.

Xτες, το συγκεντρωτικό Δελτίο Τύπου της Χεζμπολά ανάφερε 17 επιχειρήσεις.

  • Στόχευση 10 συγκεντρώσεων ιραηλινών στρατιωτών/οχημάτων σε εποικισμούς κατά μήκος των συνόρων και δυνάμεων που προσπάθησαν να διεισδύσουν από τα σύνορα, με τη χρήση ρουκετών και βλημάτων πυροβολικού, που προκάλεσαν απώλειες σε τραυματίες και νεκρούς.
  • Στόχευση 6 τανκ Merkava με κατευθυνόμενους πυραύλους.
  • Εκτόξευση τριών μπαράζ πυραύλων σε διάφορες πόλεις, τοποθεσίες και ισραηλινές θέσεις, τόσο στα σύνορα όσο και πίσω απ’ αυτά, στη Γαλιλαία, σε διάφορες αποστάσεις.

Στη σιωνιστική οντότητα τα μασούσαν, όπως κάνουν πάντοτε. Τα μίντια μετέδιδαν αποσπασματικές ειδήσεις. Πρώτα μίλησαν για «δύσκολο περιστατικό ασφάλειας» στα σύνορα με τον Λίβανο. Μετά μίλησαν και για δεύτερο «δύσκολο περιστατικό ασφάλειας», προσθέτοντας ότι ο ήχος από ελικόπτερα διακομιδών ακουγόταν σε όλη την περιοχή. Μετά μίλησαν για ένα χτύπημα με drone μιας συγκέντρωσης ισραηλινών στρατιωτών στην περιοχή των συνόρων, που είχε ως αποτέλεσμα 31 τραυματίες!

Μετά, ο ίδιος ο στρατός έδωσε ονόματα και φωτογραφίες πέντε νεκρών αξιωματικών και υπαξιωματικών από τη Μονάδα Αναγνώρισης της διαβόητης Ταξιαρχία Γκολάνι: Ταγματάρχης Οφέκ Μπατσάρ, διοικητής λόχου – Λοχαγός Ελάντ Σίμαν, διοικητής διμοιρίας – Λοχίας Ελιασίφ Εϊτάν Βίντερ, διοικητής ομάδας – Λοχίες Γιάκοβ Χιλιέλ και Γιεχούντα Ντρορ Γιαχαλόμ, στρατιώτες.


Μόνο που αυτοί είχαν σκοτωθεί την Τετάρτη, όχι χτες. Το κρατικό Κανάλι ΚΑΝ μετέδωσε ότι τέσσερις μαχητές της Χεζμπολά επιτέθηκαν στη μονάδα της Γκολάνι από κοντινή απόσταση, σκοτώνοντας πέντε και τραυματίζοντας άλλους πέντε, τους τρεις σοβαρά. Η διακομιδή των τραυματισμένων Γκολάνι έγινε με κάλυψη πυρών αεροπορίας και πυροβολικού και χρειάστηκαν μία ώρα μέχρι να μπορέσουν να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο Ραμπάμ.

Xτες είχαμε άλλα (τουλάχιστον δύο) «δύσκολα επεισόδια ασφάλειας». Το ένα με τους 31 τραυματίες και άλλο ένα που αναγκάστηκαν να το παραδεχτούν μετά από ανακοίνωση της Χεζμπολά: Στοχεύσαμε με κατευθυνόμενους πυραύλους δύο τανκ Merkava στο Ζαλ Αλ-Ντέιρ, κοντά στον εποικισμό Αβιβίμ, απέναντι από το Μαρούν Αλ-Ρας (λιβανέζικη κωμόπολη). Τα πληρώματά τους σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν.

Από τα σιωνιστικά μίντια (Κανάλι 12) έγινε λόγος για εννιά τραυματίες. Τα ίδια μίντια έσπευσαν να διευκρινίσουν πως ο σιωναζιστικός στρατός αναφέρει μόνο τραυματισμούς που χαρακτηρίζονται σοβαροί και δεν περιλαμβάνει τον αριθμό των μέτριων και ελαφρύτερων τραυματιών.

Είτε τους ανακοινώνουν είτε όχι, η πραγματικότητα του μετώπου δεν αλλάζει. Δεκαέξι μέρες μετά τη χερσαία εισβολή, ο σιωναζιστικός στρατός είναι καθηλωμένος στα σύνορα του Λιβάνου. Και βλέπει να αποδεκατίζονται οι πιο επίλεκτες δυνάμεις του. Πρώτα η Μονάδα Εγκόζ και τώρα η Μονάδα Αναγνώρισης (οι σκάουτερ δηλαδή) της Ταξιαρχίας Γκολάνι.

Ξαναδημοσιεύουμε τον χάρτη που αποδεικνύει ότι δεν έχουν καταφέρει να κάμψουν την αντίσταση των μαχητών της Λιβανέζικης Αντίστασης στα σύνορα. Ολα τα περιστατικά, όλες οι συγκρούσεις, γίνονται στα περίχωρα των ίδιων συνοριακών λιβανέζικων κωμοπόλεων και χωριών.


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Σχόλιο