Κράτος του Ισραήλ

 


Το Ισραήλ είναι ένα κράτος-τρομοκράτης που «έχει γραμμένο» κάθε κανόνα και κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, που θεωρεί «δικαίωμά» του να δολοφονεί όποιον γουστάρει, να παραβιάζει την κυριαρχία γειτονικών ανεξάρτητων χωρών, να στέλνει πυραύλους και να βομβαρδίζει πρωτεύουσες και πόλεις άλλων κρατών.

Είναι ένα κράτος-δολοφόνος που η «ασφάλειά» του στηρίζεται στο χτύπημα και την ισοπέδωση νοσοκομείων, σχολείων, ναών, προσφυγικών καταυλισμών, ανθρωπιστικών δομών και αποστολών, σε χιλιάδες σκοτωμένα, ακρωτηριασμένα, ορφανά παιδιά, σε ποτάμια αίματος.

 Ένα κρατικό μόρφωμα που δεν μπορεί να υπάρξει και να σταθεί χωρίς τα παραπάνω είναι εγγενώς ασύμβατο με την ειρήνη. Η γενοκτονία που διεξάγει το Ισραήλ επί ένα χρόνο, τα ασύλληπτα εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας, οι δεκάδες χιλιάδες νεκροί, η ισοπεδωμένη Γάζα, η δηλωμένη πρόθεση να εκκαθαριστεί ένας ολόκληρος λαός, ο Παλαιστινιακός, κάνουν πρακτικά αδύνατη τη μελλοντική συνύπαρξη δύο κρατών, ενός εβραϊκού και ενός αραβικού, ακόμα και αν αυτή ήταν επί χρόνια μια γραμμή άμυνας του ΟΗΕ ή ακόμα και της Παλαιστινιακής Αντίστασης.

Η ειρήνη στην Μ. Ανατολή μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με τη διάλυση του κράτους του Ισραήλ και τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους ανεξάρτητου από τον ιμπεριαλισμό, με απόδοση δικαιοσύνης για τα εγκλήματα που έχουν επί δεκαετίες διαπραχθεί και με εγγυήσεις ισότητας και ισονομίας για όλους τους πολίτες του (Άραβες, Εβραίους, χριστιανούς ή μουσουλμάνους).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Σχόλιο