ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ



Στα πλαίσια των σημαντικών πολιτικών εξελίξεων που συντελούνται είμαστε υποχρεωμένοι να σημειώσουμε :

Α. Συνεχίζεται με ένταση η αποπροσανατολιστική για το λαό συζήτηση για ενδεχόμενο νέο δάνειο ή ενδεχόμενο νέο «κούρεμα», στο πλαίσιο της διαχείρισης του κρατικού χρέους της Ελλάδας.
Και οι δύο απαντήσεις σ' αυτό το δίλημμα οδηγούν σε κλιμάκωση των αντιλαϊκών μέτρων.
Η αντιπαράθεση γύρω από αυτό το ζήτημα, που γίνεται μεταξύ τμημάτων του κεφαλαίου και ιμπεριαλιστικών κέντρων, αφορά τα δικά τους συμφέροντα για το ποιος θα βγει πιο κερδισμένος από την κρίση.
Ο λαός να απορρίψει όλους αυτούς τους σχεδιασμούς και να γυρίσει την πλάτη στα πολιτικά κόμματα που τον καλούν να στρατευθεί με τη μία ή την άλλη επιλογή του κεφαλαίου.
Β. Οι διαβεβαιώσεις Σαμαρά - Βενιζέλου ότι θα προστατευτούν οι φτωχοί και οι αδύναμοι προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού και να κρύψουν ότι η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για να βγουν στο σφυρί τα σπίτια λαϊκών οικογενειών που δεν μπορούν, εξαιτίας της ανεργίας και της ανέχειας, να αποπληρώσουν τα δάνεια στις τράπεζες.
Οι διαβεβαιώσεις τους έχουν τόση αξία όση είχαν και αντίστοιχες προηγούμενες, όπως για το χαράτσι στη ΔΕΗ.
Πρέπει να σημάνει συναγερμός.
Το ΚΚΕ θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις για να προστατευθούν τα λαϊκά σπίτια.
Η οργανωμένη λαϊκή δράση, μέσα από τα ταξικά σωματεία και τις λαϊκές επιτροπές, μπορεί να εμποδίσει τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς και να διεκδικήσει μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών, που περιλαμβάνονται στην πρόταση νόμου που έχει καταθέσει στη Βουλή το ΚΚΕ.
Γ. Πρέπει να καταδικάσουμε την εξωτερική επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας και των άλλων κρατών της περιοχής. Να καταδικάσουμε την προετοιμασία νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου και να καλέσουμε το λαό μας να απαιτήσει από την κυβέρνηση καμιά εμπλοκή της χώρας στους δολοφονικούς αυτούς σχεδιασμούς

Ο ελληνικός λαός πρέπει να προβληματιστεί και να απορρίψει τη γνωστή επικίνδυνη τακτική των ιμπεριαλιστών, που οργανώνουν και αξιοποιούν προπαγανδιστική και παραπλανητική καμπάνια ενοχοποίησης της συριακής κυβέρνησης για τη χρήση χημικών όπλων, προκειμένου να δικαιολογήσουν στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας.
Στην καμπάνια αυτή, και χωρίς αποδείξεις, πρωτοστατούν οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία, η Τουρκία, το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία, δηλαδή, οι δυνάμεις που επεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας στο πλευρό των ενόπλων αντικαθεστωτικών, των κάθε λογής μισθοφόρων, τους οποίους τροφοδοτούν με οπλισμό για να προωθήσουν τα στρατηγικά τους σχέδια στην περιοχή.
Ο λαός θυμάται καλά ότι ίδια ή παρόμοια ιμπεριαλιστικά προσχήματα χρησιμοποιήθηκαν για να δικαιολογηθούν οι πόλεμοι κατά της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν και της Λιβύης.


ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Χρονάς Τάσος.
Γκικόπουλος Γιώργος.
Ντούρου Σοφία (Ιωάννα)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.