Παραπληροφορημένοι ή παραπληροφορούντες;

Επειδή διαβάζω πολλές ανακρίβειες από παραπληροφορημένους ή παραπληροφορούντες:

1) όσοι λοιδωρείτε τις αξιώσεις μας για το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις ξεχνάτε ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που δεν έχει υπογράψει συνθήκη ειρήνης με τη Γερμανία. Κι αυτό γιατί αν η Γερμανία υπογράψει σημαίνει ότι αναγνωρίζει το χρέος της προς την Ελλάδα. Και για την διαλυμένη (αντίθετα με ό,τι πιστεύετε όσοι διαβάζετε μπιλντ κλπ φερέφωνα) γερμανική οικονομία που κρύβει χρέος επιπλέον 5τρις ευρώ αυτό σημαίνει θάνατος. Αν φυσικά προσθέσουμε και τα 4 τρις ευρώ πολεμικές αποζημιώσεις που ζητάει πλέον η ρωσία σημαίνει διάλυση της αγαπημένης σας Γερμανίας.

2) Τα δανεικά δεν πηγαίνουν στον ελληνικό λαό αλλά στις χρεοκοπημένες ελληνικές τράπεζες που φυσικά τα κρατάνε και δεν τα διοχετεύουν στην αγορά με αποτέλεσμα την ασφυξία που βιώνουμε. Κάτι αντίστοιχο με τους θανάτους…

από πείνα στην κατοχή (την πρώτη) επειδή οι κατακτητές και οι δοσίλογοι κρατούσαν κλειδωμένες τις αποθήκες με τα τρόφιμα (για να θησαυρίσουν οι μαυραγορίτες με το αζημίωτο βέβαια). 

3) Οι μισθοί και οι συντάξεις πληρώνονται από τον κρατικό προυπολογισμό. Όποιος ξέρει να διαβάζει στοιχεία το καταλαβαίνει.

4) Ο πρόεδρος της Ελστατ και ο πρώην Υποικ Παπακωσταντίνου είναι υπόδικοι για το κακούργημα της παραποίηση του ελλείμματος. Ο ΓΑΠ προς το παρόν όχι... Το πραγματικό έλλειμμα δεν ήταν 15,7 όπως εμφανίστηκε ψευδώς αλλά 3,9 λίγο πάνω από τον τότε μέσο όρο της ευρωζώνης. Η αλητεία αυτή έφερε το μνημόνιο από τον σύγχρονο εφιάλτη ΓΑΠ.

5) Το ΔΝΤ παραδέχθηκε ένα "λάθος" που μας κόστισε 60 δις περίπου. Μήπως κι αυτό πρέπει να το πληρώσουμε;;

6) Το Ευρωκοινοβούλιο τον περασμένο Μάρτιο εξέδωσε ψήφισμα, το οποίο μάλιστα συνηγορείται από την Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων και την Επιτροπή Νομισματικών και Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο οποίο αναφέρεται πως ό,τι εφαρμόστηκε στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία ως μνημονιακή πολιτική τα τέσσερα τελευταία χρόνια, καθώς και οι σχετικές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί και η δράση της Τρόικας παραβιάζουν το πρωτογενές δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (δηλαδή τις συνθήκες ίδρυσής της); Έκθεση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, που δημοσιεύτηκε στις 07/03/2014 στην ιστοσελίδα του, επικρίνει με τον πιο περιγραφικό τρόπο την Ελληνική κυβέρνηση για την μεθοδική καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των ατομικών, πολιτικών, οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στην ανάπτυξη και την πρόοδο;
O διεθνής εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ Cephas Lumina εξέφρασε τη λύπη του για την έλλειψη δέσμευσης από την Ελλάδα στην εντολή του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να αντιμετωπίσει τις προφανείς προκλήσεις στην προοδευτική υλοποίηση των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών;

7) Η επιτροπή διεθνούς δικαίου του ΟΗΕ δεν δίνει απλώς το δικαίωμα αλλά ουσιαστικά υποχρεώνει μια χώρα να διαγράψει μονομερώς το χρέος της προκειμένουν να μην καταστρέψει την υγεία, την παιδεία, τις υποδομές της, την εθνική της άμυνα, και γενικά αυτά που χαρακτηρίζουν ένα κράτος. Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στον 20ο αιώνα που διέγραψε μονομερώς χρέος (επί Μεταξά). Ακολούθησαν πολλές άλλες μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Ρωσία, ο Ισημερινός, η Αργεντινή, κλπ
8) Η 1η δανειακή σύμβαση του 2010/5ος (μέρος της οποίας είναι τα μνημόνια) είναι παράνομη και αντισυνταγματική διότι δεν κυρώθηκε από τη βουλή των ελλήνων με αυξημένη πλειοψηφία όπως απαιιτεί το Σύνταγμα της Ελλάδας για τις διεθνείς συμβάσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Σχόλιο