Ορκίστηκε η νέα Βουλή

 
Με την ορκωμοσία της νέας Βουλής άνοιξε και επίσημα η αυλαία της πρώτης κυβέρνησης της αριστεράς στην χώρα μας υπό την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα. Για πρώτη φορά περισσότεροι από τους μισούς βουλευτές ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο.
Υπό έντονο διεθνές ενδιαφέρον και παρουσία 87 πρέσβεων χωρών, τελέστηκε η ορκωμοσία της Βουλής με την έναρξη της συνεδρίασης να κηρύσσει ο παλαιότερος βουλευτής Γιάννης Τραγάκης.
Οι νεοεκλεγέντες βουλευτές ορκίστηκαν με θρησκευτικό, πολιτικό και μουσουλμανικό όρκο.
Τον πολιτικό όρκο επέλεξε η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ του ΚΚΕ αλλά κι ορισμένοι βουλευτές του Ποταμιού.
Ο αγιασμός και η θρησκευτική ορκωμοσία των βουλευτών τελέστηκαν από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κ. Ιερώνυμο.
Απών ήταν ο υπουργός οικονομικών, Γιάνης Βαφουράκης, ο οποίος θα συναντηθεί σήμερα στο Βερολίνο με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Σημειώνεται ότι η νέα Βουλή θα εκλέξει αύριο τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους της ενώ οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα του Σαββάτου.
Τη Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ενώ στις 13 Φεβρουαρίου αναμένεται η ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια