Γιώργος Ρωμανιάς: Η κυβέρνηση θα πρέπει να σεβαστεί οποιαδήποτε απόφαση του ΣτΕ, για τις μειώσεις των συντάξεων!!!!!!



Συνεχίζει να σεναριολογεί η κυβέρνηση γύρω από το Ασφαλιστικό, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την αντιλαϊκή συμφωνία που βρίσκεται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. 

Μιλώντας το Σάββατο πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό, ο γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γ. Ρωμανιάς, αναφέρθηκε στην «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος» για τα επικουρικά ταμεία και επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να μην την εφαρμόσει.

Ωστόσο, η ρήτρα δεν καταργείται, αλλά μόνο αναστέλλεται, καθώς η «τύχη» της θα κριθεί τελικά στα παζάρια με τους δανειστές, στον επόμενο γύρο που θα γίνει τον Ιούνη.
Στο ίδιο πνεύμα, ο Γ. Ρωμανιάς είπε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να σεβαστεί οποιαδήποτε απόφαση του ΣτΕ για ανάκληση μειώσεων σε συντάξεις, αλλά η αποκατάσταση των συνταξιούχων θα πρέπει να γίνει «συναινετικά», με αναδρομική καταβολή των επιστροφών σε βάθος χρόνου, όπως και με τους στρατιωτικούς.

Δηλαδή, οι συνταξιούχοι μπορεί να δικαιωθούν στο ΣτΕ, αλλά η κυβέρνηση τους αναγγέλλει από τώρα ότι θα παραμείνουν για καιρό στο «περίμενε» για τα χρήματα που έχασαν από τις μειώσεις μετά το 2012. 

Κατά τα άλλα, ο Γ. Ρωμανιάς είπε ότι η κυβέρνηση πάγωσε ήδη τον νέο τρόπο υπολογισμού των κυρίων συντάξεων από 1/1/2015, ο οποίος θα οδηγούσε σε μειώσεις στις αποδοχές των συνταξιούχων, παραδεχόμενος ωστόσο ότι το δημοσιονομικό κόστος για φέτος είναι μικρό, όπως και τα επόμενα δυο χρόνια.

Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει το χρόνο να «ξαναδεί» το θέμα, σε συνάρτηση πάντα με τα παζάρια που κάνει με τους δανειστές.   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια