Εξοργιστική Απόφαση του Αρείου Πάγου κατά των εργαζομένων!

ΕΡΓΑΣ: Ανακοίνωση - Καταγγελία
Πρόκληση τεράστιου μεγέθους αποτελεί η δημοσιοποιηθείσα απόφαση 677/2017 του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι: «μόνη η καθυστέρηση καταβολής του μισθού δεν συνιστά βλαπτική μεταβολή των όρων της σύμβασης εργασίας, αν δεν συνδέεται και με την πρόθεση του εργοδότη να εξαναγκάσει τον εργαζόμενο σε παραίτηση προκειμένου να αποφύγει την καταβολή σε αυτόν της αποζημίωσης απόλυσης».
Δηλαδή, η μη καταβολή δεδουλευμένων δεν αποτελεί “μεταβολή” που βλάπτει τους όρους με τους οποίους προσφέρει εργασία ο εργαζόμενος στους εργοδότες.
Τι σημαίνει αυτή η απόφαση ;
Πως οι πολύμηνες καθυστερήσεις καταβολής μισθών και μεροκάματων των εργαζομένων, που έχει γίνει πάγια και εκτεταμένη πρακτική, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα τα χρόνια των μνημονίων, νομιμοποιούνται.
Ακόμα περισσότερο, η απόφαση του Αρείου Παγου ενθαρρύνει και καλύπτει τους εργοδότες στη γενικευμένη εφαρμογή αυτής της αντεργατικής πρακτικής.
Υπονομεύει το δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικήσουν με τη δικαστική οδό τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται και τα οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι μισθοί πολλών μηνών.
Οι εργοδότες με το νόμο πλέον μπορούν να εγκλωβίζουν τους υπαλλήλους τους σε εργασιακή ομηρεία, χωρίς καταβολή μισθοδοσίας.
Με αυτή την απόφαση η δικαστική εξουσία έρχεται να ενισχύσει με τον πιο ωμό τρόπο το αντεργατικό όργιο των κυβερνήσεων και της τρόικας, που κλιμακώνεται στα χρόνια των μνημονίων.
Είναι μια απόφαση που, ουσιαστικά, λέει στους εργαζόμενους ότι ο εργοδότης δεν παραβιάζει τη σύμβαση εργασίας τους και δεν τους βλάπτει αν δεν τηρεί τους όρους της.
Ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν δικαίωμα πληρωμής της εργασίας τους αν ο εργοδότης τους την καθυστερεί για όσο χρόνο θέλει!
Σε τελική ανάλυση στέλνει το χυδαίο και αποκρουστικό μήνυμα: δουλέψτε και χωρίς να πληρώνεστε!
Η ΕΡΓΑΣ καταγγέλλει αυτή την εξοργιστική και απάνθρωπη απόφαση του Αρείου Πάγου, που συνιστά νομιμοποίηση της πλήρους ασυδοσίας του εργοδότη και της εκμετάλλευσης του εργαζομένου, μια απόφαση που αντιμετωπίζει τον εργαζόμενο, ουσιαστικά, σαν δούλο.
Καλεί τους εργαζόμενους σε συνεχή και σκληρή πάλη για την ανατροπή της και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια