Ανακοίνωση για τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί

 
Η τοξική παρουσία των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή μόλίς άγγιξε ένα νέο επίπεδο χυδαιότητας: Ο στρατηγός των Φρουρών της Ιρανικής Επανάστασης και πρώτος τη τάξει στη Μεραρχία της Κουντς, δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης από αμερικανικούς πυραύλους.
Η σημασία του χτυπήματος αυτού είναι τρομακτική. Η δολοφονία ανώτατου πολιτικού ή στρατιωτικού προσωπικού δεν μπορεί να είναι ποτέ κάτι λιγότερο από πράξη κήρυξης πολέμου. Ενός πολέμου προαναγγελθέντος μέσα από τη...
χρόνια κλιμάκωση της έντασης από πλευράς των ΗΠΑ και το ασφυκτικό στρίμωγμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν. Προς το παρόν η ιρανική πλευρά δεν έχει απαντήσει εμπράκτως, κάτι τέτοιο όμως πρέπει να θεωρείται μονάχα θέμα χρόνου.

Ο Σολεϊμανί δεν ήταν κάποιος τυχαίος. Ήταν ο κύριως συντονιστής των ιρανικών επιχειρήσεων στα δυτικά της ιρανικής επικράτειας, κυρίως στον Λίβανο, τη Συρία και το Ιράκ. Όσο κι αν η δυτική συμμαχία ζητά τα εύσημα για τη νίκη επί του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ, η πραγματικότητα είναι πως η νίκη αυτή ήρθε μέσα από το αίμα όσων στρατολογήθηκαν στο ιρακινό στράτευμα, αλλά κυρίως όσων συμμετείχαν στον Άξονα της Αντίστασης: Μουσουλμάνων κυρίως σιιτικού δόγματος που βρίσκονταν υπό την καθοδήγηση του Ιρανού Ανώτατου Ηγέτη, Χαμενεΐ και αποτελούσαν ανέκαθεν τον υπ’ αριθμόν ένα στόχο των χαριτζιτών του Ισλαμικού Κράτους.

Οι ΗΠΑ με αυτό το χτύπημα θέλουν να καταστήσουν σαφές πως θα κάνουν ό,τι χρειαστεί για να διασφαλίσουν την παρουσία τους στο Ιράκ και να εκτοπίσουν το Ιράν. Τα τελευταία χρόνια, ο Άξονας της Αντίστασης έχει πετύχει τρομερές νίκες, στρατιωτικές, διπλωματικές ή προπαγανδιστικές κι έχει κάνει τρομερή πρόοδο στο να φέρει τον ανταγωνισμό στα μέτρα του.

Οι διαδηλώσεις στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη είχαν ήδη δώσει ένα ηχηρό μήνυμα, στο οποίο οι ΗΠΑ απάντησαν με την κλιμάκωση, τη δολοφονία ενός τόσο σημαντικού προσώπου.

Καλούμε όλον τον αγωνιζόμενο λαό με αντιμπεριαλιστικά αισθήματα να μην απογοητευτεί. Το Ιράν είναι ισχυρότερο από ποτέ και η δολοφονία ισχυρών προσώπων όσο μπορεί να επιφέρει πλήγματα στο κύρος του, άλλο τόσο μπορεί να συσπειρώσει δυνάμεις στο εσωτερικό και όχι μόνο.

Τιμούμε τη μνήμη του αντιμπεριαλιστή μάρτυρα Σολεϊμανί. Όσοι ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν για την «αμερικανική επιτυχία» καλά θα κάνουν να σκεφτούν δύο φορές: Τίποτα δεν έχει ακόμη καταγραφεί ως νίκη. Οι αγωνιστές οφείλουν να υπερασπιστούν το όνομα του στη συνείδηση του ελληνικού λαού, διαδίδοντας το μήνυμα και το πνεύμα της αντίστασης στον ιμπεριαλισμό και τους μπράβους του αμερικανοϊσραηλισμού.

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.