Την ώρα που μονάδες Υγείας κλείνουν: Ο Μητσοτάκης διαφημίζει τους εφοπλιστές που μοιράζουν κουβέρτες

Μια αηδιαστική φιέστα έγινε την προηγούμενη Τρίτη στο Μαξίμου, ο Μητσοτάκης, παρουσία πλειάδας μελών της κυβέρνησης (Γεραπετρίτης, Κικίλιας, Κοντοζαμάνης, Βεσυρόπουλος, Σκέρτσος, Πέτσας) υποδέχτηκε το προεδρείο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, για να εξάρει μια «μεγάλης εμβέλειας και κλίμακας» πρωτοβουλία της. Οι εφοπλιστές, αποδέχτηκαν αίτημα του Κικίλια και θα δώσουν  6 εκατομμύρια ευρώ για να αγοραστούν 100.000 σεντόνια, 25.000 μαξιλάρια και 25.000 κουβέρτες για τα νοσοκομεία όλης της χώρας και για να ανακαινιστούν οι τουαλέτες στους θαλάμους και τους κοινόχρηστους χώρους στα νοσοκομεία της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής.

«Οι ανάγκες είναι πάρα πολύ μεγάλες και εμείς ψάχνουμε να βρούμε μια εμβληματική παρέμβαση (sic!), τέτοια που θα είναι οριζόντια, θα έχει απήχηση στον μέσο Ελληνα, στον μέσο πολίτη, και θα είναι και άμεση», δήλωσε ο Κικίλιας, επιδεικνύοντας όχι μόνο το διαζύγιό του με την ελληνική γλώσσα (κατά τα άλλα, συγκαταλέγεται στους διαπρύσιους… εθνικόφρονες), αλλά και τη δουλικότητα του πολιτικού προσωπικού της Δεξιάς μπροστά στους εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου.

Το ποσό είναι γελοίο αν το συγκρίνουμε, όχι με την οικονομική δύναμη των εφοπλιστών, αλλά με τις προκλητικές φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν από το ελληνικό κράτος αυτοί οι γκάνγκστερ της θάλασσας. Η φιέστα στο Μαξίμου, πέρα από την ωραιοποίηση της εφοπλιστικής κάστας, τα προκλητικά φορολογικά προνόμια της οποίας έχουν γίνει ευρύτερα γνωστά και έχουν συζητηθεί (αν και όχι με κάθε λεπτομέρεια και στο βαθμό που έπρεπε) τα χρόνια της κρίσης και των Μνημονίων, είχε και ένα γενικότερο χαρακτήρα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εμφανίζει στον ελληνικό λαό ένα κακομοίρικο πρόσωπο του ελληνικού κράτους, εναποθέτοντας τη βελτίωση των πιο κρίσιμων υπηρεσιών του στη φιλανθρωπία των καπιταλιστών. Αυτή η φιλανθρωπία γίνεται ταυτόχρονα όχημα για την προώθηση της ιδιωτικοποίησης κρίσιμων υπηρεσιών, όπως είναι το κρατικό σύστημα Υγείας. Λίγες μέρες πριν από τη φιέστα με τη φιλανθρωπία των εφοπλιστών, ο Κικίλιας είχε ανακοινώσει ότι θα βάλει τους ιδιώτες στα κρατικά νοσοκομεία ως υπεργολάβους. Θα βάζουν αυτοί τον αξονικό τομογράφο και το κράτος θα τους πληρώνει. Μ' αυτόν τον τρόπο, οι καπιταλιστές θα μπορούν να βγάζουν περισσότερα κέρδη επενδύοντας λιγότερο σταθερό κεφάλαιο, καθώς θα απαλλάσσονται από την κτιριακή δαπάνη και τις δαπάνες λειτουργίες. Σε επόμενη φάση, το εύρος της εργολαβίας θα μεγαλώσει. Οι καπιταλιστές θα προσλαμβάνουν και το προσωπικό που θα χειρίζεται π.χ. τον αξονικό τομογράφο, εννοείται με μισθούς σημαντικά χαμηλότερους απ' αυτούς που παίρνουν οι εργαζόμενοι στο κρατικό σύστημα Υγείας. Ετσι, οι περιβόητες ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα) θα γίνουν ο δούρειος ίππος για την άλωση του ΕΣΥ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια