Κίνδυνος εμφάνισης πανδημίας τύπου COVID-19 στους χοίρους Ελλάδας και ΕΕ

Ο Βορίδης είναι υποχρεωμένος να δώσει άμεσα τέλος στην επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Το απόστημα έσπασε και ο κίνδυνος μόλυνσης είναι τεράστιος.

Και είναι επίσης καιρός να εξαλειφθεί το “κακόηθες μελάνωμα“ που έχει απλωθεί στη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ».


Θυμίζουμε τι έγραψε στον Βορίδη ο καθηγητής Φλετούρης, μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης του Τμήματος Κτηνιατρικής:
 
«Αξιότιμε κύριε υπουργέ
 
Τα στοιχεία που παρατίθενται παραπάνω καταδεικνύουν τη σοβαρότητα που απαιτείται ώστε να αποτραπεί η πιθανή μόλυνση του ζωϊκού κεφαλαίου της Ελλάδας και της Ευρώπης γενικότερα, από έναν πολύ λοιμογόνο “εξωτικό“ ιό, που έχει προκαλέσει εκτεταμένες επιζωοτίες στην Κίνα με τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις.
 
Παρά την απόφαση της μη αποδοχής του ερευνητικού πρωτοκόλλου της διδακτορικής διατριβής (…) υπάρχουν ζητήματα που χρειάζεται να διευθυτηθούν στο άμεσο μέλλον και αφορούν:
 
Τη συνεχιζόμενη παρουσία του επικίνδυνου ιικού στελέχους HeN1 στους χώρους του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ. Επειδή κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης του Τμήματος ο κ. Κρήτας δήλωσε ότι θα συνεχίσει να πειραματίζεται με τον κινεζικής προέλευσης ιό, παρά τις συστάσεις μας, παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες (πχ εντολή για καταστροφή του εν λόγω στελέχους από τον πειραματισμό που έχει πραγματοποιηθεί χωρίς εγκρίσεις και αδειοδότηση), ώστε να αποτραπεί η διασπορά του ιού στο περιβάλλον και ο διεθνής διασυρμός της χώρας μας» (η έμφαση δική μας).
 
Εκτός από την καταστροφή του επικίνδυνου στελέχους του κινέζικου ιού, προβλέπεται η άσκηση ποινικής δίωξης κατά φυσικών και ηθικών αυτουργών, σύμφωνα με το άρθρο 285 του ΠΚ. Στην προκειμένη περίπτωση, άσκηση ποινικής δίωξης κατά του καθηγητή κ. Κρήτα και κατά των κ.κ. Αλεξανδρόπουλου και Δηλέ, προϊσταμένων της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής και της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων του ΥΠΑΑΤ.
 
Επειδή διάφοροι τύποι, που εμμέσως πλην σαφώς στηρίζουν τον Αλεξανδρόπουλο, διαδίδουν προβοκατόρικα ότι πρόκειται για ενδοπανεπιστημιακή διαμάχη που στερείται επιστημονικής βάσης, αναφέρουμε ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, στις 2 Ιούνη του 2020, πάρθηκε με πλειοψηφία 37 προς 1. Ο μοναδικός που διαφώνησε ήταν ο κ. Κρήτας!

Μητσοτάκης και Βορίδης έδωσαν στην υφυπουργό Αραμπατζή (και) την αρμοδιότητα της εποπτείας όλων των Διευθύνσεων και Γραφείων της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής (ΓΔΚ), της οποίας προϊστάμενος συνεχίζει να είναι (παράτυπα) ο Αλεξανδρόπουλος. Η μόνη ενέργεια που έκανε μέχρι τώρα η Αραμπατζή ήταν να καλέσει τον Αλεξανδρόπουλο και τη Δηλέ να δώσουν γραπτά τις εξηγήσεις τους για τα καταγγελλόμενα από τον πρόεδρο του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ Δ. Φλετούρη.
 
Η Αραμπατζή μπορεί να έχει την αρμοδιότητα της εποπτείας της ΓΔΚ, όμως πριν προχωρήσει στην κλήση του Αλεξανδρόπουλο και της Δηλέ προφανώς το συζήτησε με τον Βορίδη. Η κίνησή της προκαλεί εντύπωση, γιατί κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται.

Αραμπατζή και Βορίδης όφειλαν, αμέσως μόλις έλαβαν την καταγγελία από το Τμήμα Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, να εκδώσουν απόφαση για καταστροφή του κινέζικου ιού.

Δεύτερο, να στείλουν το Φάκελο με όλο το υλικό που συγκεντρώθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, για να επιληφθεί του ποινικού σκέλους της υπόθεσης, ξεκινώντας προκαταρκτική εξέταση για παράβαση του άρθρου 285 του ΠΚ.

Τρίτο, να διατάξουν τη διεξαγωγή ΕΔΕ για τους Αλεξανδρόπουλο και Δηλέ.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.