Κλιμακώνεται η κρίση στη ΔΗΜΑΡ

Ένα μήνα μετά το δεύτερο συνέδριο και τις επακόλουθες καρατομήσεις του εκπροσώπου τύπου και του γραμματέα του κόμματος, κινήσεις με τις οποίες ο Κουβέλης επιχειρεί να εμπεδώσει την κυριαρχία του στο κόμμα, η κρίση στη ΔΗΜΑΡ συνεχίζεται. Η πλευρά Κουβέλη επιχειρεί να δείξει πως το σαπιοκάραβο της ΔΗΜΑΡ εξακολουθεί να αποτελεί χρυσή εφεδρεία στα πλαίσια των αναδιατάξεων και της αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού.
Ο Κουβέλης αναλαμβάνει πρωτοβουλίες συγκρότησης του λεγόμενου τρίτου πόλου στον αντίποδα της κίνησης των 58, με φθαρμένα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αναζητούν  πολιτική στέγη (Καστανίδης, Μπεγλίτης κ.ά.). Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ πρόκειται για όλες τις πολιτικές κινήσεις, ομάδες και πρόσωπα που συμφωνούν σε συμπαράταξη μέσω μιας «ισότιμης σχέσης» για τη συγκρότηση ενός νέου  σχηματισμού που θα κατέβει στις ευρωεκλογές και θα παρουσιάσει μια «εναλλακτική  κυβερνητική πρόταση». Απέναντι από τον Κουβέλη που ετοιμάζεται για τα βαπτίσια του  σχήματος (απορρίφθηκε η ονομασία ΔΗΜΕΑΡ από τον Λοβέρδο) το μέλλον του οποίου θα κρίνουν οι επερχόμενες ευρωεκλογές, βρίσκεται μια ισχυρή μειοψηφία που φλερτάρει με την περιβόητη κίνηση των 58. Λυκούδης, Ψαριανός και ο πρώην εκπρόσωπος τύπου Παπαδόπουλος τάσσονται ανοιχτά υπέρ της ώσμωσης με τους 58. Στα πλαίσια αυτά τα συντροφικά αλληλομαχαιρώματα βρίσκονται στην ημερήσια διά­ταξη. Η μειοψηφία εγκαλεί τον  Κουβέλη για την απουσία του από τις ψηφοφορίες της βουλής. Τη σκυτάλη πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Οικονόμου. Ο τελευταίος «ξέ­χασε» γρήγορα τους δημόσιους επαίνους του προς τον Κουβέλη και σε μια νέα επίδειξη πολιτικού χαμαιλεοντισμού φλερτάρει στη συγκυρία με τους 58. Ξιφουλκεί κατά του προέδρου της ΔΗΜΑΡ επικαλούμενος ότι η δημιουργία του τρίτου πόλου δεν μπορεί να προκύψει με ηγεμονισμούς. Ο Οικονόμου ανακάλυψε ξαφνικά «κλίμα εντός του κόμματος που απομακρύνει ικανά στελέχη, απαξιώνει και περιχαρακώνει».
Κάλεσε παράλληλα τον Κουβέλη να διασφαλίσει σε όλα τα επίπεδα την τήρηση των κανόνων  δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος καθώς «υ­πάρχει προσπάθεια φίμωσης και εξοβελισμού αντίθετων απόψεων». Από την πλευρά Κουβέλη αφήνεται να εννοηθεί πως οι αντιδράσεις Οικονόμου έχουν να κάνουν με πιέσεις που ασκεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος για να πάρει το χρίσμα του περιφερειάρχη Αττικής,  θέση για την οποία  προαλείφεται  ο Γρηγόρης Ψαριανός, προκειμένου να μη διαταραχθούν περαιτέρω οι εύθραυστες εσωκομματικές ισορροπίες. Απέναντι στους εραστές της κίνησης των 58 και όσων πριμοδοτούν φυγόκεντρες τάσεις στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ έρχεται να απα­ντήσει ο νέος γραμματέας του κόμματος. Ο Θ. Θεοχαρόπουλος, ως αντίλαλος του Κουβέλη, τόνισε με νόημα πως στο συνέδριο «πήραμε συλλογικά τις αποφάσεις για συστράτευση  σε κοινό στόχο».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια