ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χαλκιδέων ανακοινώθηκε πως πάνω από 6.000 νοικοκυριά θα στερηθούν το ηλεκτρικό ρεύμα με απόφαση των αρμόδιων υπηρεσιών ΔΕΗ – ΔΕΔΗΕΕ. Περίπου, στην ίδια κατεύθυνση προσανατολίζεται και ήδη πραγματοποιεί διακοπές νερού και αφαιρέσεις υδρόμετρων η ΔΕΥΑΧ.

Η Πρωτοβουλία Χαλκίδας «Διαγραφή του Χρέους Τώρα – Ρήξη με την Ε.Ε.» θεωρεί απαράδεκτες τέτοιες τακτικές, που κατά κανόνα στερούν από μια σειρά νοικοκυριά,  μετά από 6 χρόνια ύφεσης και στο νομό που πλήττεται έντονα από την ανεργία, αναγκαία και ζωτικά κοινωνικά αγαθά όπως είναι το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα.

Τα «επιχειρήματα» που χρησιμοποιήθηκαν από τους αρμόδιους για την άσκηση αυτής της πολιτικής, μετά από τις παρεμβάσεις μας, τόσο στην ΔΕΥΑΧ όσο και στην ΔΕΗ – ΔΕΔΗΕΕ εκτιμούμε πως είναι ανυπόστατα. Την στιγμή μάλιστα, που μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις της πόλης οφείλουν τεράστια χρηματικά ποσά στους συγκεκριμένους οργανισμούς και απολαμβάνουν ιδιαίτερα ευνοϊκής μεταχείρισης.

Απ’ την άλλη μεριά, μια σειρά νοικοκυριά και πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες και καταστηματάρχες, που πλήττονται από την κρίση και τη φοροκαταιγίδα και αδυνατούν ν’ ανταποκριθούν στις καθημερινές ανάγκες και υποχρεώσεις τους, εξαναγκάζονται σε «διακανονισμούς» στους οποίους δεν μπορούν ν’ ανταπεξέλθουν.
Η κοινωνική πολιτική αυτών των υπηρεσιών δεν πρέπει να εξαντλείται στα πιστοποιητικά «ένδειας» αλλά ν’ αποδεχτεί την οικονομική εξαθλίωση των πολιτών επί συνόλου, και να προβεί σε ευνοϊκότερους διακανονισμούς και ελαφρύνσεις, ανάλογα με τις πραγματικές δυνατότητες του κάθε πολίτη.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Καμιά διακοπή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, σε κανέναν κάτοικο της πόλης!
  • Όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση στα απαραίτητα και αναγκαία για τη ζωή τους κοινωνικά αγαθά!
  • Καμία θυσία κοινωνικών αναγκών στο βωμό των επιταγών για παραμονή σε Ευρώ-ΕΕ!
  • Ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής που οδηγεί σε κοινωνικό μεσαίωνα!

Καλούμε ως Πρωτοβουλία Χαλκίδας «Διαγραφή του Χρέους Τώρα – Ρήξη με την Ε.Ε.», φορείς, συλλογικότητες και μεμονωμένους πολίτες να συμμετέχουν στην οργάνωση κοινών δράσεων για την αποτροπή της βάρβαρης υποβάθμισης του βιοτικού μας επιπέδου.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
«ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ – ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ»
Κάθε Δευτέρα, Συνέλευση της Πρωτοβουλίας Στο Εργατικό Κέντρο, ώρα 7.30μ.μ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.