Κοίτα ποιός μιλάει

 

Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν την ΕΡΤ ως ντουντούκα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και το «αφεντικό» Ζούλα για τις… πρωτότυπες ιδέες του να κολλήσει χαρτάκια στους τοίχους για το τι πρέπει να «παίξει» και τι όχι αναφορικά με το φιάσκο του Μητσοτάκη στην Ικαρία.

Εγιναν αυτά τα πράγματα; Φυσικά και έγιναν. Ηταν η πανικόβλητη πρώτη αντίδραση. Και βλακώδης. Στρουθοκαμηλική. Την ώρα που η ΕΡΤ έκοβε τις εικόνες από το κορονο-τσιμπούσι της Ικαρίας, αυτές έπαιζαν στο Διαδίκτυο και (αναγκαστικά) και σε άλλα κανάλια. Η ΕΡΤ τις έπαιξε με καθυστέρηση εικοσιτετραώρου, όταν ο Ζούλας έβγαλε το κεφάλι από την άμμο και είδε την πραγματικότητα γύρω του.

Ο Τσίπρας κατήγγειλε τον Μητσοτάκη ότι έβαλε επικεφαλής της ΕΡΤ τον πρώην διευθυντή του προσωπικού του γραφείου Τύπου. Ο Μητσοτάκης απάντησε παραθέτοντας λίστα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν τη διαδρομή Κουμουνδούρου-Αγία Παρασκευή. Και θύμισε τις εκπομπές τύπου Ακριβοπούλου-Καψιώχα.

Εμείς θα μπορούσαμε να θυμίσουμε και άλλα. Την καθημερινή εκπομπή του Κοτρώτσου, η οποία ήταν εξωτερική παραγωγή και κόστιζε ένα σκασμό λεφτά στην πενόμενη ΕΡΤ. Τις συνεχείς εμφανίσεις του Νίκου Παππά, ο οποίος είχε μετατρέψει την ΕΡΤ (και) σε προσωπικό του μαγαζί και έβγαινε συνέχεια για να απαντήσει για τις συνεχείς γκάφες του.

Κάποτε, ο Καραμανλής ο Α’ είχε πει ότι στην κρατική τηλεόραση (η οποία τότε ήταν μονοπώλιο) θα παίζουν μόνο ειδήσεις για την κυβέρνηση, γιατί μόνο η κυβέρνηση παράγει έργο!

Μετά «χαλάρωσαν», δημιουργήθηκαν και τα ιδιωτικά κανάλια, οπότε φόρεσαν στην ΕΡΤ το φερετζέ του «πολιτικού πλουραλισμού». Εφτιαξαν και το ΕΣΡ που υποτίθεται ότι μεριμνά για την ισότιμη προβολή των πολιτικών δυνάμεων. Στην πραγματικότητα, η ΕΡΤ πάντοτε ήταν μαγαζί της εκάστοτε κυβέρνησης.

Τώρα, οι Τσιπραίοι, για να δείξουν ότι… βελτιώθηκαν, προτείνουν εκλογή της διοίκησης της ΕΡΤ από διακομματική επιτροπή. Το κάνουν για να στριμώξουν τον Μητσοτάκη. Ετσι και ξαναβγούν στην κυβέρνηση, θα ξεχάσουν τη σημερινή τους πρόταση. Χαλαρά… Διότι, εκτός των άλλων, δεν έχουν δικό τους ιδιωτικό κανάλι (εκτός από το κανάλι του Κουρή), και χρειάζονται οπωσδήποτε την ΕΡΤ.
____________
ΥΓ. Την πιο… πρωτότυπη ατάκα την είπε ο πρώην πασόκος υφυπουργός Λιβάνιος: «Δεν μου λέτε, η φωτογραφία του κ. Τσίπρα στο κότερο έπαιξε στην ΕΡΤ; Χαμός γινόταν στα social media τότε. Υπήρξαν παραιτήσεις και καταγγελίες συνδικαλιστών επί ημερών σας ή όχι;». Σε ελεύθερη απόδοση, «μία σας και μία μας». 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια