Ενδοαστυνομικά παιχνίδια και εκτόνωση της κοινωνικής οργής

 


Προσοχή! Αυτός ο συνδικαλιστής Σπήλιος Κρικέτος, που από το πρωί έχει πάρει σβάρνα τα κανάλια και καταδικάζει τον ξυλοδαρμό στην Πλατεία Νέας Σμύρνης και κάποιοι προσπαθούν να τον κάνουν… ήρωα, είναι ο ίδιος που στις 9 Δεκέμβρη του 2019, την επαύριο της πορείας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, εμφανιζόταν στον ΣΚΑΙ για να διακηρύξει ότι… «το πάρτι τελείωσε»!

Κατηγορούσε τους συριζαίους ότι «είχαν αφήσει την αστυνομία ευνουχισμένη, τα προηγούμενα χρόνια». Και φώναζε: «Τριάντα χρόνια έχτισαν καριέρες κάνοντας τους δημοκράτες στην πλάτη των αστυνομικών. Ε, αυτό τελείωσε». Ακόμα και για το εξευτελιστικό γδύσιμο συλληφθέντα από τα ΜΑΤ είχε κατηγορηματική άποψη: «Δεν ήταν ξεβράκωμα. Αυτό που βλέπουμε είναι μια μπλούζα τραβηγμένη. Θα διερευνηθεί το θέμα. Δεν φοβόμαστε να διερευνηθεί. Φοβόμαστε να σταματήσει αυτό που δίνουμε στον κόσμο: τάξη και ασφάλεια»! Χαρακτηριστικός ήταν και ο τελικός του λόγος: «Πλέον υπάρχει μέσα στην πόλη πραγματική τάξη».

Δεν είμαστε σε θέση να πούμε τι τον οδήγησε στις σημερινές του εμφανίσεις. Το μόνο βέβαιο είναι πως δεν πρόκειται για μεταστροφή. Ξέρουμε ότι μέσα στους μηχανισμούς καταστολής πάντοτε γίνεται «σφαγή» για πόστα, για μεταθέσεις, για προαγωγές κτλ.

Αυτό που λέμε είναι ότι δεν πρέπει ποτέ εμείς να «στοιχίζουμε» τέτοιες τοποθετήσεις με τις δικές μας. Τα αστικά ΜΜΕ έχουν κάθε λόγο να αναδεικνύουν τους Κρικέτους, προκειμένου να λειτουργήσουν εκτονωτικά. Κι αν δεν υπήρχαν, σίγουρα θα τους είχαν εφεύρει.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια