Πολιτική εντολή

 


Με εντολή του ίδιου του Μητσοτάκη, την οποία διεκπεραιώνει το δίδυμο του υπουργείου Προ Πο Χρυσοχοΐδης-Οικονόμου, με «μπροστινή» τη Σοφία Νικολάου, η οποία παίρνει πάνω της όλους τους χειρισμούς, παραβιάστηκε βάναυσα ο ίδιος ο φωτογραφικός νόμος που ψήφισαν για να διώξουν τον Κουφοντίνα από τις αγροτικές φυλακές (Ν. 4760/11.12.2020 ΦΕΚ 247Α).

Ο νόμος αυτός είναι σαφέστατος: ο κρατούμενος επαναμετάγεται στη φυλακή όπου εκρατείτο προτού μεταχθεί στην αγροτική. Στην περίπτωση του Δ. Κουφοντίνα, αυτή η φυλακή είναι ο Κορυδαλλός και συγκεκριμένα η ειδική πτέρυγα στο υπόγειο των γυναικείων φυλακών.

 Η πολιτική εντολή που δόθηκε ήταν να πάει ο Κουφοντίνας στον Δομοκό. Κάθε πολιτική εντολή, όμως, υλοποιείται με διοικητικές πράξεις, οι οποίες εμφανίζονται ως τυπικά και ουσιαστικά νόμιμες.

Οπως πολύ σωστά επεσήμανε ο ίδιος ο απεργός πείνας, πολιτική ήταν η απόφαση να τον στείλουν στον Δομοκό, παραβιάζοντας τον ίδιο τον φωτογραφικό τους νόμο, πολιτική θα είναι και η απόφαση να τον μεταγάγουν στον Κορυδαλλό, όπως προβλέπει ο φωτογραφικός τους νόμος. Οπως και η πρώτη, έτσι και αυτή η δεύτερη πολιτική εντολή θα υλοποιηθεί μέσα από διοικητικές πράξεις.

Η νομική πτυχή της υπόθεσης αρχίζει και τελειώνει στην ΚΕΜ (Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών), στην οποία εκκρεμεί αίτηση που έχει υποβάλει ο Δημήτρης Κουφοντίνας στις 28 Δεκέμβρη, ζητώντας τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό, σύμφωνα με το φωτογραφικό νόμο 4760/2020, η οποία αίτηση επανυποβλήθηκε από τη συνήγορό του στις 28 Φλεβάρη. Αυτό πια το έχει παραδεχτεί η ίδια η Νικολάου, με έγγραφό της στις 3 Μάρτη, στο οποίο αναφέρει ότι εκκρεμεί αίτηση Κουφοντίνα στην ΚΕΜ, η οποία θα συζητηθεί… όποτε συνέλθει η ΚΕΜ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια