ΛΑΡΚΟ

 Τα σενάρια για την τύχη της και οι αγώνες των εργαζομένων

Κατά την τελευταία διαπραγμάτευση των διοικήσεων ΛΑΡΚΟ και ΔΕΗ, η ΛΑΡΚΟ υποχρεώθηκε να περιορίσει την παραγωγή της ώστε το μηνιαίο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας από τα 5.5 εκ. ευρώ να μειωθεί στα 4.1 εκ. ευρώ. Η μείωση όμως της παραγωγής, που θα φθάσει το 45% σύμφωνα με τους εργαζόμενους, θα φέρει μειωμένα έσοδα στη βιομηχανία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της.
Μπροστά στη νέα απαξίωση της βιομηχανίας, το σωματείο των εργαζόμενων κάλεσε με ανακοίνωση τους εργαζόμενους σε απεργιακή κινητοποίηση στις 17/1/2019, με κύριο αίτημα να μην μειωθεί η παραγωγή της ΛΑΡΚΟ και να σταματήσει η απαξίωση της βιομηχανίας.
Η απεργία είχε μεγάλη συμμετοχή, δείχνοντας τις διαθέσεις των εργαζομένων και ίσως αποτελέσει την αρχή για την κλιμάκωση του αγώνα τους, ώστε να βάλουν φρένο στα μαύρα σενάρια για την τύχη της ΛΑΡΚΟ.
Μία μέρα μετά, οι εργαζόμενοι στην εργολαβία της «ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ» προχώρησαν σε νέα 24ωρη απεργία, με τη στήριξη του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας, διαμαρτυρόμενοι για την πάγια τακτική της εργοδοσίας να καθυστερεί την πληρωμή τους.
Την ίδια μέρα, στις 18/1, ντόπιοι πολιτικοί παράγοντες της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ (η πολιτική των οποίων είναι βασικά υπεύθυνη για την κατάσταση της βιομηχανίας), με προεξάρχοντα τον νυν περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννη, και τη συμμετοχή του βουλευτή και πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών της ΝΔ, Χ. Σταϊκούρα, έστησαν επικοινωνιακή φιέστα για τη “διάσωση της ΛΑΡΚΟ” για αντιπολιτευτικούς λόγους, εκμεταλλευόμενοι την κυβερνητική πολιτική στο θέμα της ΛΑΡΚΟ.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να τους γυρίσουν την πλάτη και να οργανώσουν τον αγώνα τους για το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Σχόλιο