Συριζαίικα νεοφιλελεύθερα κατορθώματα: Θέλουν να παροπλίσουν τις δημόσιες κτηνιατρικές υπηρεσίες προς όφελος των ιδιωτών

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πασχίζει, από την εποχή του Β. Αποστόλου, να παραδώσει όλες τις αρμοδιότητες της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής (ΓΔΚ) και των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) σε ιδιώτες κτηνίατρους και ιδιαίτερα σε εταιρίες που έχουν φτιάξει κτηνίατροι. Το έργο αυτό ανέλαβε ο προϊστάμενος της ΓΔΚ Θ. Αλεξανδρόπουλος. Υπηρεσιακός παράγοντας από τη ΓΔΚ συνέταξε, μετά από εντολή του ίδιου, «ΣΧΕΔΙΟ ΑΡΘΡΟΥ Νο 3, άρθρο 1, Κτηνίατρος Εκτροφής».

Για να εξαπατήσει τους κτηνίατρους δημόσιους υπάλληλους, ο Αλεξανδρόπουλος είχε βάλει σ’ αυτό το κείμενο, ότι οι αρμοδιότητες αυτές δύνανται να δοθούν και επικουρικά και όχι εξ ολοκλήρου. Οι κτηνίατροι και ιδιαίτερα ο σύλλογός τους, η ΠΕΚΔΥ, δεν τσίμπησαν και κατήγγειλαν τις κινήσεις αυτές της πολιτικής ηγεσίας και του Αλεξανδρόπουλου, σημειώνοντας ότι αποσκοπούν στον πλήρη παροπλισμό της ΓΔΚ και των ΔΑΟΚ.

Για ένα διάστημα ο Αλεξανδρόπουλος καλμάρισε, γιατί κατάλαβε ότι το σχέδιο δεν «περπατάει» εύκολα. Με την νέα πολιτική ηγεσία Αραχωβίτη-Τελιγιορίδου, όμως, επανήλθε, γιατί η Τελιγιορίδου πριν γίνει υφυπουργός δούλευε ως ιδιώτης κτηνίατρος και πιθανόν να σκέπτεται το μέλλον της, μιας και δεν είναι σίγουρο ότι θα επανεκλεγεί ως βουλευτής και ότι θα γίνει πάλι υπουργός.

Ο Αλεξανδρόπουλος επανήλθε με νέο κείμενο, με τίτλο «ΣΧΕΔΙΟ ΑΡΘΡΟΥ Νο 4, Αρθρο 1, Κτηνίατρος Εκτροφής» προκειμένου να εξαπατήσει τους κτηνίατρους. Παραθέτουμε τις δύο εκδοχές του κειμένου του:

1

  «Είναι δυνατόν να αναθέτουν σε ιδιώτες κτηνίατρους, οι οποίοι ορίζονται ως κτηνίατροι εκτροφής, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, εξ ολοκλήρου ή επικουρικά κτηνιατρικές πράξεις που αφορούν την εφαρμογή Εθνικών και Ενωσιακών Προγραμμάτων Υγείας των Ζώων, Προστασίας των Ζώων και Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας».

2

  «Είναι δυνατόν να αναθέτουν σε ιδιώτες κτηνίατρους, οι οποίοι ορίζονται ως κτηνίατροι εκτροφής, φυσικά ή νομικά πρόσωπα (ενώσεις κτηνιάτρων), συγκεκριμένες κτηνιατρικές πράξεις που αφορούν την εφαρμογή Εθνικών και Ενωσιακών Προγραμμάτων Υγείας των Ζώων, Προστασίας των Ζώων και Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας».

Στη δεύτερη εκδοχή, ο Αλεξανδρόπουλος αφαιρεί τις λέξεις «εξ ολοκλήρου ή επικουρικά» και μπροστά από τις «κτηνιατρικές πράξεις» προσθέτει τη λέξη «συγκεκριμένες», επιδιώκοντας προφανώς να αποσείσει τις κατηγορίες ότι προωθούν τον παροπλισμό της ΓΔΚ και των ΔΑΟΚ προς όφελος των ιδιωτών κτηνιάτρων και των εταιριών (νομικών προσώπων). Ακόμα, για να εξαπατήσει τους κτηνίατρους, βάζει σε παρένθεση τις λέξεις «ενώσεις προσώπων». Ο «ποιητής» σκόπιμα στενεύει τα νομικά πρόσωπα μόνο στις ενώσεις προσώπων, για να μας πει ότι δεν είναι κακό να πάρουν τις αρμοδιότητες από τη ΓΔΚ και τις ΔΑΟΚ οι ιδιώτες κτηνίατροι που θα φτιά-ξουν ενώσεις προσώπων.

Η ουσία, φυσικά, δεν αλλάζει ούτε με τη δεύτερη εκδοχή: προωθείται ο παροπλισμός της ΓΔΚ και των ΔΑΟΚ προς όφελος των καπιταλιστικών επιχειρήσεων που παράγουν προϊόντα ζωικού ενδιαφέροντος, δηλαδή κτηνοτροφικά προϊόντα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.