Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αμεσο ξήλωμα των χρυσαυγιτών από δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια


 

Τα αστικά κόμματα εξουσίας ερίζουν για τις ευθύνες τους στην ποινική μεταχείριση των καταδικασθέντων νεοναζιστών της ΧΑ. O ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει υποκριτικά τροπολογία, η ΝΔ λέει ότι θα τροποποιήσει τον Ποινικό Κώδικα και ο χορός καλά κρατεί.

Κάποιοι άλλοι δεξιοί κάνουν το δικό τους αντιφασιστικό σόου, καθώς το θέμα «πουλάει». Ο Πατούλης εισηγείται και περνάει απόφαση στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής να αποχωρήσουν οι χρυσαυγίτες. Ο Μπακογιάννης δίνει εντολή να σφραγιστούν τα γραφεία που είχε παραχωρήσει στην παράταξη του Κασιδιάρη.

Γιατί μιλάμε για σόου; Γιατί μόλις ηρεμήσουν λίγο τα πράγματα, οι νεοναζιστές που συμμετέχουν σε δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια θα επανέλθουν, αφού δε χάνουν τη θεσμική τους ιδιότητα. Θα επανέλθουν στη ζούλα και το ξέρουν καλά οι πρωταγωνιστές των σημερινών σόου. Οπως επανήλθαν στη Βουλή μόλις αποφυλακίστηκαν με την παρέλευση του 18μήνου. Κι ενώ ήταν υπόδικοι για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραξε ειδεχθή εγκλήματα, αυτοί παρίσταναν τους… κοινοβουλευτικούς άνδρες, χωρίς να παραλείπουν από καιρού εις καιρόν να οργανώνουν προκλητικά φασιστικά σόου μέσα στην ίδια τη Βουλή.

Οι χρυσαυγίτες δεν είναι πλέον στη Βουλή, είναι όμως σε δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια. Απ’ αυτά υπάρχει τρόπος να εξοστρακιστούν άμεσα, μέσα από τη διαδικασία της παύσης, την οποία πρέπει να κινήσει ο υπουργός Εσωτερικών.

Το άρθρο 237 του νόμου 3852/2010, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 130 του νόμου 4555/2018, προβλέπει:

Παύση

  1. Περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, πρόεδροι κοινοτήτων και μέλη συμβουλίων κοινότητας επιτρέπεται να παυθούν για σοβαρούς λόγους δημόσιου συμφέροντος, με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών ύστερα από ειδικά αιτιολογημένη έκθεση του οικείου Επόπτη Ο.Τ.Α. και σύμφωνη γνώμη πειθαρχικού συμβουλίου, το οποίο αποτελείται: α) από έναν πρόεδρο Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, ως πρόεδρο, με τον αναπληρωτή του, β) δύο εφέτες, που έχουν τριετή τουλάχιστον υπηρεσία στο βαθμό αυτόν και υπηρετούν στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, με τους αναπληρωτές τους, γ) δύο εφέτες, που έχουν τριετή τουλάχιστον υπηρεσία στο βαθμό αυτόν και υπηρετούν στο Εφετείο Αθηνών, με τους αναπληρωτές τους, δ) έναν προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Εσωτερικών, με τον αναπληρωτή του και ε) τον πρόεδρο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας, προκειμένου για τους αιρετούς των δήμων, ή τον πρόεδρο της Eνωσης Περιφερειών Ελλάδας, προκειμένου για τους αιρετούς των περιφερειών, με τους αναπληρωτές τους. Τα δικαστικά μέλη του συμβουλίου, τακτικά και αναπληρωματικά, ορίζονται από το όργανο που διευθύνει το οικείο δικαστήριο. Ο ανωτέρω προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης και ο αναπληρωτής του ορίζονται από τον Υπουργό Εσωτερικών. Οι αναπληρωτές του προέδρου της Κεντρικής Eνωσης Δήμων Ελλάδας και του προέδρου της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας ορίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο αυτών. Το πειθαρχικό συμβούλιο συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών με θητεία δύο (2) ετών.

Iδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, κύριε Τάκη Θεοδωρικάκο. Ζήτα από όλα τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια να σου αποστείλουν τα ονόματα όσων εκλέχτηκαν με χρυσαυγίτικους συνδυασμούς, παράπεμψέ τους στο πειθαρχικό συμβούλιο και μετά υπόγραψε αποφάσεις παύσης τους. Αν υπάρχει πολιτική βούληση να ξεβρωμίσει ο θεσμικός χώρος της αστικής δημοκρατίας από τους εθνικοσοσιαλιστές, μπορείτε να το κάνετε σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Η ίδια πρόκληση ισχύει και για τους δημάρχους και περιφερειάρχες, για τους Πατούληδες, Μπακογιάννηδες, Σπανούς κτλ. Γνωρίζετε τους νεοναζιστές που υπάρχουν στα συμβούλιά σας. Περάστε αποφάσεις από τα συμβούλια (η τεράστια πλειοψηφία είναι δεδομένη) και ζητήστε από τον υπουργό Εσωτερικών την παύση των νεοναζιστών.

Και μην μας πει κανείς σας ότι οι συνδυασμοί τους δεν ονομάζονται «Χρυσή Αυγή», αλλά «Ελληνική Αυγή» και τα παρόμοια. Υπάρχουν όλα τα στοιχεία που τους συνδέουν με το νεοναζιστικό μόρφωμα. Ακόμα και ομιλίες τους στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, για να μη μιλήσουμε για τις ομιλίες στις συγκεντρώσεις τους. Αν δεν έχετε συγκεντρωμένα αυτά τα στοιχεία, μπορείτε να τα ζητήσετε από αντιφασίστες της περιοχής σας (εντός και εκτός περιφερειακών ή δημοτικών συμβουλίων) και να είστε σίγουροι ότι θα σας τα παραδώσουν σε χρόνο μηδέν.

Αν δεν ξεκινήσετε άμεσα αυτή τη διαδικασία, μας δίνετε κάθε δικαίωμα να σας χαρακτηρίσουμε υποκριτές και πολιτικούς απατεώνες, που εξακολουθούν να κάνουν πλάτες στα ναζιστικά αποβράσματα.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια