Λώρενς της Αραβίας


Την παγκόσμια ακτινοβολία του Οίκου των Παπανδρέου επιστράτευσαν οι Ισχυροί του πλανήτη για να μεταφέρουν την θέληση των παγκόσμιων κέντρων εξουσίας στην εξεγερμένη Αιγυπτιακή κοινωνία.
Η Χίλαρι Κλίντον, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα, ο νομπελίστας Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι, ο αντιπρόεδρος της Αιγύπτου Ομάρ Σουλεϊμάν, ακόμα και ο ίδιος ο Χόσνι Μουμπάρακ δεν έκριναν άλλον ικανότερο από τον Γιωργάκη, ως διαμεσολαβητή για την «άμεση μετάβαση με δημοκρατικές αλλαγές χωρίς βία και με ομαλό τρόπο».
Σημειώνεται εδώ, ότι πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη ευρωπαίου αξιωματούχου από το ξέσπασμα της εξέγερσης, την πρώτη πρόβα του Γιωργάκη για την ηγεσία «διεθνούς οργανισμού», οψέποτε υπάρξει θέση.

Το ερώτημα που απασχολούσε ήταν πώς θα φτάσει στην Αίγυπτο και πώς θα συναντηθεί με τους Αιγύπτιους αξιωματούχους και τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, όταν η κατάσταση στους δρόμους του Κάιρο εξακολουθεί να είναι εκτός ελέγχου.
Η λύση ανατέθηκε στις υπερφυσικές ικανότητες του Γιωργάκη στο κολύμπι, στην ποδηλασία, στο τρέξιμο και στην κωπηλασία, αλλά και στην εμπειρία του ως κοσμοταξιδευτή (τύφλα να ’χει ο Φιλέας Φογκ).

Ο Γιωργάκης θα αποβιβαζόταν μυστικά στις αιγυπτιακές ακτές και μεταμφιεσμένος, πότε σε φελάχο, πότε σε έμπορο χουρμάδων και άλλοτε σε ιμάμη σκόπευε να παρεισφρήσει στην Αιγυπτιακή κοινωνία και να κατασκοπεύσει για λογαριασμό της Ε.Ε.
Υπήρχε, όμως, ο κίνδυνος να τον αναγνωρίσουν οι Αιγύπτιοι και ενθουσιασμένοι από τον ρόλο του στην Σοσιαλιστική Διεθνή και τη συμβολή του στο ελληνικό «οικονομικό θαύμα», να τον αναγκάσουν να ανέβει σε μια χρυσοστόλιστη καμήλα και να ηγηθεί όλων των αραβικών φατριών κατά του ζυγού του Μουμπάρακ και των Οθωμανών.
Όπως μπορούμε να μαντέψουμε, οι σκληροτράχηλες και περήφανες αραβικές φυλές όχι μόνο δεν θα νικήσουν αλλά θα κατέρρεαν οικονομικά, γιατί ο Γιωργάκης Παπανδρέου δεν είναι πράκτορας των βρετανικών υπηρεσιών, όπως ο Λώρενς της Αραβίας, αλλά εισ-πράκτορας του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας και του γαλλογερμανικού άξονα.

Βέβαια, υπήρχε πάντα η πιθανότητα να τον κρατήσουν όμηρο οι ουαχαβίτες ισλαμιστές (ως γνωστόν ο «υπαρχηγός» της Αλ-Κάιντα, Αϋμάν αλ Ζαουάχρι είναι Αιγύπτιος και μάλιστα από το Κάιρο) και να απειλούν να τον αποκεφαλίσουν αν δεν καταβάλουν οι έλληνες 100 εκατομμύρια ευρώ ως λύτρα, δηλαδή από ένα δεκάευρο ο καθένας.
Το πρόσθετο οικονομικό βάρος θα προκαλούσε τρομαχτική εξέγερση χαράς στην Αθήνα και καθολική άρνηση πληρωμής (δεν πληρώνω, δεν πληρώνω) για την σωτηρία του Γιωργάκη,
Οι πολεμιστές του Ισλάμ θα αποκόμιζαν μόνο δέκα ευρώ –συνεισφορά του ήρωα συνταξιούχου που είχε συναντήσει τον Γιωργάκη και του είχε πει ότι ήθελε να του δώσει τη σύνταξή του για να σωθεί η χώρα– και απογοητευμένοι θα τον μετέφεραν σε άγνωστη απροσπέλαστη τοποθεσία του Αφγανιστάν.

Αυτό σκέφτηκε ο Λώρενς-Γιωργάκης και ανέβαλε το ταξίδι για το Κάϊρο.
Δυστυχώς…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.