ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ : Γυρίζουν στα πόστα τους με ψηλά το κεφάλι .Αποκαλύφθηκαν πλήρως στα μάτια των ναυτεργατών οι εντολοδόχοι των εφοπλιστών στην ΠΝΟ, οι οποίοι χτες ανέστειλαν την απεργία.

Σε πλήρη σύμπλευση με το εφοπλιστικό κεφάλαιο και την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, στο πρώτο κιόλας 48ωρο, αποφάσισαν την αναστολή του απεργιακού αγώνα, κόντρα στη θέληση ολόκληρου του κλάδου, που από τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας έδινε αποφασιστικά τη μάχη, κατεβαίνοντας μαζικά στους καταπέλτες των πλοίων όλης της χώρας, τσακίζοντας κάθε προβοκατόρικη απεργοσπαστική επιχείρηση που έστησαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και τα άλλα κόμματα των εφοπλιστών.

Η κατάπτυστη απόφαση των εφοπλιστικών εγκάθετων στην ΠΝΟ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να «αγγίξει» τους ναυτεργάτες, οι οποίοι γυρίζουν σήμερα στα πόστα τους με ψηλά το κεφάλι, πιο ατσαλωμένοι από το δίκιο του αγώνα τους.
Εναν αγώνα που αναδεικνύεται σε υπόθεση όλων των εργαζομένων και των νησιωτών, γιατί έχει στο επίκεντρό του το «όχι» στην άρση του καμποτάζ, τη διεκδίκηση σύγχρονων, φτηνών, ασφαλών ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, 365 μέρες το χρόνο, με πλοία που θα έχουν πληρώματα με συγκροτημένα εργασιακά, κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα και συνδικαλιστική εκπροσώπηση, προστατεύοντας ταυτόχρονα την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα.
Η αναστολή της απεργίας αποφασίστηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή με ψήφους 5 υπέρ της απεργίας, 9 κατά και ένα λευκό. Οτι πρόκειται για απόφαση που φέρει ατόφια την εντολή εφοπλιστών και κυβέρνησης αποδεικνύεται και από την αντίφαση ανάμεσα στην απόφαση και το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΠΝΟ. Στο δελτίο Τύπου ομολογεί ότι στις συναντήσεις που έγιναν πριν από τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ, μεταξύ αντιπροσωπείας της διοίκησης της ΠΝΟ και των υπουργών Ανάπτυξης - Ναυτιλίας και Εργασίας, Α. Διαμαντοπούλου και Γ. Κουτρουμάνη, αντίστοιχα, οι απαντήσεις που πήραν από τους υπουργούς «δεν παρέχουν τις αναμενόμενες λύσεις στα δίκαια αιτήματα των ναυτεργατών».
Καθώς δε δίνεται καμία εξήγηση για τους λόγους της αναστολής, αφού δε δόθηκαν ικανοποιητικές απαντήσεις από τους υπουργούς, επί της ουσίας επιβεβαιώνεται ότι οι δυνάμεις που πήραν την απόφαση της αναστολής της απεργίας έχουν αναλάβει να διευκολύνουν την ενορχηστρωμένη επίθεση που έχει εξαπολυθεί σε βάρος των ναυτεργατών και των οικογενειών τους από κυβέρνηση και εφοπλιστές, καταργώντας τις ΣΣΕ και τα κοινωνικοασφαλιστικά τους δικαιώματα μέσα από την κατάργηση του Οίκου Ναύτου, του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, την ένταξη του ΝΑΤ στο υπουργείο Εργασίας, τη λεηλασία των αποθεματικών του.
Οργάνωση της πάλης μέσα στα πλοία
ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και οι Ενώσεις Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), Πληρωμάτων Ρυμουλκών, Συνταξιούχων ΝΑΤ με δελτίο Τύπου τονίζουν ότι οι εργοδοτικοί - κυβερνητικοί συνδικαλιστές στην ΠΝΟ απέδειξαν «και σε αυτή τη φάση, που κορυφώνεται η βάρβαρη επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, εφοπλιστών», «πόσο επικίνδυνοι είναι», «αναδεικνύεται ο υπονομευτικός τους ρόλος» και ότι «βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις αγωνιστικές διαθέσεις συνολικά του κλάδου των ναυτεργατών».
Τονίζουν ότι «ο ταξικός προσανατολισμός της πάλης, η μαζική συμμετοχή των ναυτεργατών, η αλληλεγγύη των δυνάμεων του ΠΑΜΕ και των άλλων αντιμονοπωλιακών συσπειρώσεων των φτωχών αγροτών και μικρομεσαίων αυτοαπασχολούμενων αποτελούν πολύτιμα όπλα για την επιτυχία του αγώνα». «Σε αυτές τις συνθήκες οι ναυτεργάτες με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα ρίχνονται στη μάχη για την οργάνωση της πάλης μέσα από τα καράβια και τα σωματεία, προετοιμάζοντας τους νέους αγώνες. Για την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης, την ενίσχυση του ταξικού εργατικού κινήματος, για να ανταποκριθούμε στους νέους μεγάλους αγώνες που βρίσκονται μπροστά μας. Η ταξική πάλη είναι κινητήρια δύναμη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες των ναυτεργατών, συνολικότερα των εργαζομένων».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.