ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ


Χαλκίδα, 05-08-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Φάνης Σπανός υποδέχτηκε σήμερα στην έδρα της Π.Ε Εύβοιας τον Αν. Υπουργό Προστασίας του  Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, ο οποίος συνοδευόταν από το Γ. Γραμματέα του Υπουργείου  κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη, τον Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσο Μαυρόπουλο, τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαγεωργίου, τον Υπαρχηγό Νοτίου Ελλάδας της ΕΛΑΣ αντιστράτηγο Παναγιώτη Μπονάτσο και υπηρεσιακά στελέχη.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν  ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος   Κελαϊδίτης,  η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου  Μίνα  Παπαναστασίου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος  Δημήτρης Αργύρης .
Ο κ. Υπουργός εξέθεσε το στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργείου ως προς την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών με προσήλωση στις ειδικές ανάγκες κάθε περιοχής, ενώ εξήγγειλε και τη δημιουργία δομών αντιμετώπισης της ενδοσχολικής και ενδοοικογενειακής  βίας.
Ο Φάνης Σπανός ευχαρίστησε και συνεχάρη την Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα για την διαρκή άριστη συνεργασία και παρουσία τους. Ακολούθως, επισήμανε την ανάγκη μεταστέγασης της Αστυνομικής Δ/νσης Ευβοίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε χώρο εκτός αστικού κέντρου, όπως ενδεικτικά το πρώην Τάγμα Πεζοναυτών ή τη δεσμευμένη έκταση στην περιοχή Αγ. Ελεούσας.
Ο κ. Αναγνωστάκης εξειδίκευσε το σχεδιασμό του Υπουργείου και δεσμεύτηκε για άμεση κατάθεση πλήρους σχεδίου μεταστέγασης των υπηρεσιών. Ακόμη, ανακοίνωσε την ίδρυση αστυνομικού τμήματος στα Ψαχνά Ευβοίας.
Ο κ. Μαυρόπουλος εξέθεσε το σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας και τις ανάγκες γνώσης, ενημέρωσης και συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων μερών και φορέων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.