ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ στο Π.Σ. της Δευτέρας 5/12/16 για τους σεισμόπληκτους της Φθιώτιδας

cid:image001.jpg@01D24F18.EB8E0BD0
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ στο Π.Σ. της Δευτέρας 5/12/16

Σειμόπληκτοι Φθιώτιδας

Σε πρόσφατη επίσκεψη της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» στις περιοχές που επλήγησαν από το σεισμό στη Φθιώτιδα του 2013, διαπιστώσαμε  καθυστερήσεις και προβλήματα στην αποκατάσταση των σεισμοπαθών.
 Ένα μεγάλο μέρος των κατοικιών δεν έχει αποκατασταθεί, αναγκάζονται να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ για κατοικίες που δεν χρησιμοποιούν, οι εκτιμήσεις των ζημιών είναι πολύ κάτω από τις πραγματικές με αποτέλεσμα να είναι χαμηλές οι επιδοτήσεις για αποκατάσταση και να γίνεται σε πολλές περιπτώσεις πλημμελής ή μερική αποκατάσταση των ζημιών.
Διαπιστώσαμε επίσης ότι δεν έχουν παρθεί όλα τα μέτρα για την αντισεισμική θωράκιση και προστασία των κατοίκων σε μια περιοχή που είναι ιδιαίτερα σεισμογενής και λόγω του ρήγματος της Αταλάντης.
Π.Χ. στην Άνω Τιθορέα (Βιλίτσα) χωρίς σεισμό, όπως δήλωσαν οι κάτοικοι, από πτώση βράχων έχουν πληγεί τέσσερις κατοικίες και όλοι καταλαβαίνουμε  αν δεν παρθούν μέτρα τι μπορεί να συμβεί.
Ζητάμε:
1)  Την παράταση για ένα χρόνο ακόμη της απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ των πληγέντων.
2)   Η εκτίμηση των ζημιών να γίνεται με βάση τις μελέτες που έχουν κατατεθεί από τους μηχανικούς κατασκευής στην Υ.Α.Σ.
3)   Να συνεχιστεί να δίνεται ενοίκιο σε εκείνους τους πληγέντες που πραγματικά το δικαιούνται μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών.
4)   Να διευκολυνθούν στη χορήγηση δανείου του 20% της ζημιάς για να μπορέσουν να την αποκαταστήσουν.
5)   Να γίνει μελέτη και κατασκευή από δίχτυ ασφαλείας πάνω από την  Άνω Τιθορέα (Βιλίτσα) στο βράχο για να αποτραπούν τα φαινόμενα αποκόλλησης και κινδύνων.


05-12-2016
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.