Ξεμασκάρεμα - Οσοι πιστοί προσέλθετε στη σφαγή των αμνών



Σύμφωνα με τα στελέχη της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, η Τετάρτη 22 Γενάρη του 2020 ήταν μια ιστορική μέρα, διότι η Βουλή των Ελλήνων, με μια άνετη πλειοψηφία, εξέλεξε για πρώτη φορά μια γυναίκα ως πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και τι γυναίκα. Πρόεδρο του ΣτΕ, με δημοκρατικές και κοινωνικές ευαισθησίες και μπλα, μπλα, μπλα.

Πρόκειται, φυσικά, για ένα διακοσμητικό πόστο του πολιτεύματος. Για το πόστο του εθνικού παρελασιάρχη, όπως λέμε εμείς. Οσο για το πρόσωπο, όταν ξεφουσκώσεις τα παραφουσκωμένα προσόντα, μένει μια καριερίστρια του δικαστικού κλάδου, που φρόντισε να βρίσκεται πάντοτε «με τη σωστή πλευρά».

Σύμφωνα με τους πολιτικούς όλου του πολιτικού φάσματος, με τους αρθρογράφους των καθεστωτικών ΜΜΕ και με τους «διεθνολόγους» και «στρατηγικούς αναλυτές» (ξανάπιασαν στασίδι στα ΜΜΕ - η καλύτερή τους), αντιμετωπίζουμε τεράστιους εθνικούς κινδύνους. Σ' αυτό συμφωνούν όλοι. Ψευτοδιαφωνούν ως προς τη διπλωματική (και όχι μόνο) τακτική που πρέπει να ακολουθήσει το ελληνικό κράτος, συμφωνούν όμως στο ότι απαιτείται εθνική συναίνεση (αυτό σίγουρα)!

 
  Την ίδια ιστορική μέρα (την Τετάρτη 22.1.2020, ντε), ο υπουργός Εργασίας Βρούτσης διέρρευσε στα πρόθυμα παπαγαλάκια του το προσχέδιο του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που την επομένη θα έθετε σε διαβούλευση. Τα παπαγαλάκια ήταν πανέτοιμα. Αλλωστε, εδώ και καιρό δημοσίευαν σε καθημερινή σχεδόν βάση «αποκλειστικές πληροφορίες» (τόσο αποκλειστικές που ήταν ίδιες στην αρθρογραφία όλων των παπαγαλακίων!) για τα μεγάλα οφέλη που θα δουν οι συνταξιούχοι από το ασφαλιστικό του Βρούτση. Οπότε, παίρνοντας στα χέρια τους το προσχέδιο, δεν είχαν παρά να μετατρέψουν σε «ρεπορτάζ» το non paper που τους ενεχείρισαν οι συνεργάτες του υπουργού (τους έδωσαν έτοιμο το τι θα γράψουν, να μην κουράζονται).

Τόσο κίτρινη προπαγάνδα είχαμε καιρό να δούμε. Παρουσιάζουν ως ρηξικέλευθη μεταρρύθμιση υπέρ των ασφαλισμένων μια επανέκδοση του νόμου Κατρούγκαλου, με κάποιες προσαρμογές στην πρόσφατη νομολογία του ΣτΕ, η οποία δε θα έχει καμιά δημοσιονομική επίπτωση, καθώς εφαρμόζεται η μέθοδος «τα παίρνω από τη μια τσέπη και τα βάζω στην άλλη».

 
Κι όχι μόνο δεν προκύπτει καμιά δημοσιονομική επιβάρυνση, αλλά ανοίγει ο δρόμος για να εξαφανιστεί κάθε υπόλειμμα επικουρικής σύνταξης, με τη μελλοντική (όχι και τόσο μακρινή) συγχώνευση της επικουρικής με την κύρια σύνταξη, αφού προηγουμένως εξαϋλωθούν τα 7 δισ. αποθεματικά που διαθέτει το ΕΤΕΑΕΠ (Ταμείο επικουρικής ασφάλισης), το οποίο καταργείται και οι υπηρεσίες του συγχωνεύονται στον ΕΦΚΑ, ο ο οποίος μετονομάζεται σε… e- EΦΚΑ!

Αυτό θα πει εθνική συναίνεση. Από τη μια να σε καλούν να υπομείνεις αγόγγυστα τη νέα φρενιτώδη κούρσα εξοπλισμών, που κάνει ευτυχισμένους τους διευθύνοντες τα στρατιωτικοβιομηχανικά μονοπώλια στις ΗΠΑ και σε άλλες «σύμμαχες» ιμπεριαλιστικές χώρες, να μη φέρεις καμιά αντίρρηση στην επέκταση των αμερικάνικων βάσεων και την εμπλοκή της χώρας μας σε κάθε πολεμικό τυχοδιωκτισμό (διότι «οι Αμερικανοί είναι φίλοι μας» και αυτοί «θα μας προστατεύσουν από την τουρκική επιθετικότητα»!), και από την άλλη να σου αρπάζουν τη σύνταξη για την οποία δούλεψες μια ολόκληρη ζωή.

Οσοι πιστοί προσέλθετε στη σφαγή των αμνών

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια