Ο Μητσοτάκης δεν είναι μόνο ο Πρωθυπουργός της Εθνικής Ήττας αλλά και της κατάργησης των ατομιών ελευθεριών.

 

Την ώρα που η Τουρκία κάνει έρευνα στην Ελληνική ΑΟΖ, ο Μητσοτάκης με άκριτες ανακοινώσεις για τον κορωναϊό προσπαθεί και έχει πετύχει επικοινωνιακή κόπωση των πολιτών.


Εντύπωση προκαλεί και η στάση της ηγεσίας των ΕΔ, που αντί να παραιτηθεί για όσα έκανε η κυβέρνηση με την Ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία και την ανυπαρξία προάσπισης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, συμμετέχει στο παιγνίδι της.


Τό ότι ο Μητσοτάκης δεν προχωράει στην ανακήρυξη των 12 νμ στα χωρικά ύδατα παντού, δείχνει πως ήδη υπάρχει συμφωνία και για το Αιγαίο. 12 νμ χωρικά ύδατα στο Αιγαίο θα περιόριζαν τις απαιτήσεις της Αγκυρας να φτάσει στον 25ο μεσημβρινό, όπως είχε στο σχέδιο του ο Κώστας Μητσοτάκης.


Το ότι η Ελλάδα δεν προχώρησε στην οριοθέτηση με Κύπρο επι τόσα χρόνια σήμαινε παράδοση της ΑΟΖ που παράγει το Καστελόριζο και απόρριψη του αμυντικού δόγματος Ελλάδας και Κύπρου. Το είχε πεί και ο Καραμανλής  “Η Κύπρος είναι μακρυά”.

 
Η επιλογή ως ανατολικού ορίου στην Ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία για ΑΟΖ του 28ου μεσημβρινού δεν έγινε τυχαία και δείχνει σύμπτωση με την επιθυμία της Τουρκίας να έχει ΑΟΖ ανατολικά του. Η Αθήνα φρόντισε χρησιμοποιώντας την Ελληνοαιγυπτιακή συνθήκη, να νομιμοποιήσει την εδώ και χρόνια τουρκική επεκτατική στρατηγική ιδιοποίησης της Ανατολικής Μεσογείου ανατολικά του 28 μεσημβρινού, ο οποίος τέμνει στη μέση την Ρόδο! 


Σύμφωνα με  το άρθρο 1ε, η Ελλάδα δεν μπορεί να οριοθετήσει με τη Κύπρο ή με τη Τουρκία αν δεν συμβουλευτεί την Αίγυπτο

 
Μερική οριοθέτηση δεν υπάρχει στο Νόμο της Θάλασσας αλλά συνολική. Υπο την έννοια αυτή η Τουρκολιβυκή συνθήκη στο σημείο αυτό είναι ισχυρότερη απο την ΕλληνοΑιγυπτιακή, αφού είναι η τελική, με τη δεύτερη να μην την απονομιμοποιεί άσχετα με το τί λέει ο Δένδιας του . Το μόνο αδύνατο σημείο που έχει είναι πως δεν έχει εγκριθεί απο την Λιβυκή Βουλή. 


Τελευταίο πρόσφατο παράδειγμα η παρουσία Τουρκικού υποβρυχίου στον Καφηρέα, το οποίο δεν βυθίστηκε γιατί οι “καλύτεροι” με τόσα ελικόπτερα δεν το “είδαν” και γιατί δεν απελευθερώθηκαν οι κανόνες εμπλοκής. Προβλέπω πως και ο Φλώρος θα χρειασθεί να γράψει βιβλίο για τα Ιμια 2.


Η ηγεσία των ΕΔ έχει ευθύνη για αυτό που συντελείται, όπως και για τη προδοσία της Κύπρου.
 

Αυτό που μπορεί να καταλάβει κανείς είναι πως όλα γίνονται σε βήματα.
Πρώτα οι Πρέσπες, μετά το μεταναστευτικό και μετά ο Έβρος. Ολα σιγά-σιγά. Και επίτροπος για το μεταναστευτικό, ο Νοvartis Aβραμόπουλος!

Αν δούμε τη συνθήκη Σένγκεν θα καταλάβουμε, γιατί δεν πάνε στη Βουλγαρία και στη Κύπρο αλλά στην Ελλάδα. Γιατι Βουλγαρία και Κύπρος ευτυχώς δεν ανήκουν στη Σένγκεν. Παράλληλα η Ελλάδα είναι αποκλεισμένη απο τις άλλες περιοχές στις οποίες ισχύει η συνθήκη Σένγκεν. Ολα σωστά φτειαγμένα.

Ο Τζέφρι Πάιατ (Πρέσβης των ΗΠΑ) ολοκλήρωσε τον έργο του, στήνοντας βάσεις των ΗΠΑ στη περιοχή για μια ΝΕΑ ΣΥΡΙΑ. Δεν μπορεί να μη λειτουργήσει αυτή η επένδυση, όπως και η βάση του ΝΑΤΟ στη FYROM.(Ας θυμηθούμε τον βρώμικο ρόλο του στην Ουκρανία)


Ο νόμος για τις διαδηλώσεις δεν έγινε τυχαία. Αφορά τον περιορισμό των ελευθεριών.
Τυχαίος ο αντιρατσιστικός νόμος της ΝΔ για να μην υπάρχει αντιπαλότητα;


Ο Μητσοτάκης δεν είναι μόνο ο Πρωθυπουργός της Εθνικής Ήττας αλλά και της κατάργησης των ατομιών ελευθεριών.
Ο Μητσοτάκης επιθυμεί μεγάλη οικονομική ύφεση γιατί τρώει απο τα πτώματα. Οι ιδιωτικές κατοικίες των 300,000 οικογενειών που θα ξεσπιτώσει ο Γεωργιάδης, θα πάνε στους επενδυτές. Χωρίς διαγωνισμούς μοιράζει τη πίττα ο Μητσοτάκης και άνευ χρωμάτων, για να υπάρχει συγκάλυψη μετά απο την επόμενη κυβέρνηση .
Πλέον οι μνήμες παραμένουν στο διαδίκτυο και όχι σε φακέλους της Κύπρου που δεν ανοίγουν ποτέ !!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.