Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τζενίν: Ολοκληρώθηκε το σιωνιστικό έγκλημα

 


Υστερα από δυο μέρες, ο ισραηλινός στρατός αποσύρθηκε από το στρατόπεδο παλαιστίνιων προσφύγων της Τζενίν, αφήνοντας πίσω του την απόλυτη καταστροφή. Ο νεότερος απολογισμός των αρμόδιων υπηρεσιών της Παλαιστινιακής Αρχής ανεβάζει τον αριθμό των δολοφονημένων Παλαιστινίων στους 12, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 100, από τους οποίους 20 είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Το δίκτυο υδροδότησης και αποχέτευσης έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές και είναι άγνωστο πότε θα επανέλθει σε λειτουργία.

Ούτε η νέα εισβολή κύλησε αναίμακτα για το σιωνιστικό στρατό. Από τις σφαίρες των μαχητών της Αντίστασης σκοτώθηκε ένας αξιωματικός των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων, απροσδιόριστος αριθμός θωρακισμένων οχημάτων υπέστη ζημιές από τις αυτοσχέδιες βόμβες που τοποθέτησε η Αντίσταση σε σημέία από όπου περνούσε ο ισραηλινός στρατός, ενώ δεκάδες φωτογραφίες στο διαδίκτυο απεικονίζουν χρησιμοποιημένο στρατιωτικό ιατρικό υλικό πεταμένο σε σημεία όπου είχε σταθμεύσει ο ισραηλινός στρατός μέσα στη Τζενίν.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, η Αντίσταση στη Γάζα εκτόξευσε πέντε ρουκέτες εναντίον των γειτονικών ισραηλινών οικισμών, με τους σιωνιστές να απαντούν με αεροπορικούς βομβαρδισμούς αδιάκριτα μέσα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Εκπρόσωπος Τύπου των σιωνιστών δήλωσε ότι ο ισραηλινός στρατός πέτυχε το στόχο του, που ήταν ο αφοπλισμός της Αντίστασης, και πως θα επανέλθει στο μέλλον. Παρά τις διακηρύξεις του, στις λιγοστές φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός, δε φαίνεται, οπλισμός της Αντίστασης ή κάτι άλλο που να αποδεικνύει ή έστω να απεικονίζει με μια δόση πειστικότητας κρυσφήγετα, κέντρα διοίκησης ή άλλες δομές της Αντίστασης στη Τζενίν, τις οποίες εντόπισε και κατέστρεψε ο ισραηλινός στρατός. 

Εξάλλου, όλα αυτά παραπέμπουν σε μια πιο τακτική οργανωτική δομή, κάτι που με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν χαρακτηρίζει τις ένοπλες ομάδες της Αντίστασης στη Δυτική Οχθη, καθώς αν ίσχυε θα τις καθιστούσε πιο ευάλωτες στις επιθέσεις των σιωνιστών. Αυτή ακριβώς η διάχυτη δομή είναι που τις προστατεύει από τον ισραηλινό στρατό, δημιουργώντας έναν επιπλέον πονοκέφαλο στους σιωνιστές που βλέπουν ότι οι εισβολές στις περιοχές που δρούν οι ένοπλες ομάδες της Αντίστασης απέχουν πολύ από το να αποδώσουν έστω και μερικώς τα προσδοκόμενα αποτελέσματα. Συνεπώς, τα προπαγανδιστικά αφηγήματά τους προορίζονται αποκλειστικά για άμεση εσωτερική κατανάλωση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια